NRK Meny
Normal

Ferger kan bli stanset

Fergene mellom Sandefjord - Strömstad er i trafikk mandag formiddag, men blåser det opp ytterligere stanses de.

Ill. foto
Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi vet at vinden øker igjen, men det er for tidlig å si om dette vil påvirke fergetrafikken til Color Line over Oslofjorden utover dagen, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen til NRK.

Søndag hadde selskapet kanselleringer på strekningen Sandefjord-Strömstad på grunn av uværet. Det samme kan skje mandag.

 Kapteinen bestemmer

Mathisen vil ikke forhåndsannonsere kanselleringer på strekningen Sandefjord-Strömstad mandag.

- Det er kapteinen som bestemmer om det blir kanselleringer eller ei. Jeg vil oppfordre folk til fortløpende å holde seg oppdatert via våre nettsider, slik at de vet hvilke ruter som eventuelt stanses mandag, sier Mathisen til NRK.

Høye bølger kommer med sør-vestlig vind opp Oslofjorden, og kraftig vind førte både i november og desember i fjor til at både fergene MS "Bohus" og "Color Viking" fikk trøbbel på strekningen Sandefjord-Strömstad og måtte snu og kansellere.

Søndag morgen var vindstyrken på Koster utenfor Strömstad målt til orkan og 35 sekundmeters styrke. Mandag er det varslet 17-21 sekundmeter vind.

Bastø Fosens ferger mellom Moss og Horten går som normalt mandag formiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Underskudd i barnehageetaten

    Barnehageetaten i Fredrikstad fikk et underskudd på nesten 12 millioner kroner i fjor, skriver Fredriksstad Blad. En av årsakene til underskuddet er at stadig flere foreldre velger barnehager i andre kommuner. Det er en økning av barn med barnehageplass særlig i Sarpsborg.

  • Fire til legevakt etter ulykke

    To personbiler var involvert i en trafikkulykke på Saltnesveien i Fredrikstad ved 23-tiden i går kveld. Fire personer ble kjørt til legevakt for sjekk, men ingen var alvorlig skadd ifølge politiet.