NRK Meny
Normal

Ferger kan bli stanset

Fergene mellom Sandefjord - Strömstad er i trafikk mandag formiddag, men blåser det opp ytterligere stanses de.

Ill. foto
Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi vet at vinden øker igjen, men det er for tidlig å si om dette vil påvirke fergetrafikken til Color Line over Oslofjorden utover dagen, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen til NRK.

Søndag hadde selskapet kanselleringer på strekningen Sandefjord-Strömstad på grunn av uværet. Det samme kan skje mandag.

 Kapteinen bestemmer

Mathisen vil ikke forhåndsannonsere kanselleringer på strekningen Sandefjord-Strömstad mandag.

- Det er kapteinen som bestemmer om det blir kanselleringer eller ei. Jeg vil oppfordre folk til fortløpende å holde seg oppdatert via våre nettsider, slik at de vet hvilke ruter som eventuelt stanses mandag, sier Mathisen til NRK.

Høye bølger kommer med sør-vestlig vind opp Oslofjorden, og kraftig vind førte både i november og desember i fjor til at både fergene MS "Bohus" og "Color Viking" fikk trøbbel på strekningen Sandefjord-Strömstad og måtte snu og kansellere.

Søndag morgen var vindstyrken på Koster utenfor Strömstad målt til orkan og 35 sekundmeters styrke. Mandag er det varslet 17-21 sekundmeter vind.

Bastø Fosens ferger mellom Moss og Horten går som normalt mandag formiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller