NRK Meny
Normal

Fengslet for grov vold mot kvinner

En sarping i begynnelsen av 20-årene er dømt til 60 dagers fengsel for grov vold, flere tyverier og narkotikaomsetning.

Rettssal
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Sarpsborgmannen er i begynnelsen av 20-årene, men har drevet kriminiell virksomhet i flere år allerede.

Gikk løs på nabokvinnen

I tillegg til kjøp og salg av narkotika, trusler og en rekke vinningstyverier, blant annet tyveri av 100 000 kroner fra en kiosk, har han flere grove voldssaker på samvittigheten.

Den kanskje mest alvorlige er fra en juninatt i fjor, hvor mannen banket opp både ekskjæresten og en kvinnelig nabo som forsøkte å stoppe mishandlingen.

Nabokvinnen fikk blant annet hodet banket inn i en bilrrute som knuste, og i dommen står det at kun flaks gjorde at kvinnen ikke fikk mer alvorlige skader.

Dette førte til at mannen på dette punktet ble dømt for vold «under særdeles skjerpende omstendigheter».

Overfalt tilfeldig forbipasserende

Sarpingen er også sammen med to jevnaldrende dømt for å ha banket opp tre personer i Sarpsborg i fjor sommer - helt umotivert, ifølge dommen fra tingretten.

De fornærmede var på vei for å leie en videofilm en lørdagskveld, da de uten forvarsel ble overfalt og slått i bakken - og deretter tvunget til å gi fra seg mobilene.

At sarpingen har unnskyldt seg med at han sliter med å kontrollere sinnet, hjelper lite, ifølge retten.

Mannen ble dømt til 60 dager i fengsel og 210 timers samfunnsstraff.

De to andre som var med på overfallet ble i samme sak dømt til henholdsvis fengsel i 60 dager og 75 timers samfunnsstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke kontroll på Rømskog-skogbrann

    Et område på 100X20 meter på Stangebrot i Rømskog brenner. Brannvesenet er på stedet, men har foreløpig ikke kontroll på brannen. Skogbrannhelikopteret er rekvirert.

  • Plen brant i Halden

    Det var en gressplen foran en bolig som brant i Halden. Omtrent 50 kvadratmeter skal ha brent. Brannvesenet holder nå på med etterslukking, og vil igjen påminne folk om at det er totalt brannforbud.