Normal

Daglig leder dømt til bot og fengsel for korrupsjon

Tok imot en flatskjerm til 40 000 kroner.

Tingrett

Retten har i straffeutmålingen tatt hensyn til at saken har blitt fire år gammel før den kom opp for tingretten uten at dette kan klandres 53-åringen.

Foto: Frank Almås / NRK

Den 53 år gamle daglige lederen for en elektrobedrift er i Fredrikstad tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel, samt 25 000 kroner i bot, og en prøvetid på to år.

TVen mannen tok imot, en 42 tommers Panasonic, inndras.

- Betydelig fordel av sin stilling

Retten har i straffeutmålingen tatt hensyn til at saken har blitt fire år gammel før den kom opp for tingretten, uten at dette kan klandres 53-åringen.

Mannen la alle kort på bordet da saken var oppe i Fredrikstad tingrett denne uka. Han forklarte at han som daglig leder i firmaet ønsket å få fatt i en TV fra en leverandør i Oslo. Han bekreftet i retten at firmaet hans ikke hadde bruk for denne TVen, og at han ønsket den privat.

Han oppsøkte leverandøren i Akersgata i Oslo hvor han hentet flatskjermen til en verdi den gangen på omlag 40 000 kroner. I retten bekreftet mannen at han var klar over at han fikk en utilbørlig fordel i form av sin stilling som daglig leder.

Forsøkte å dekke over

Videre forklarte 53-åringen at han skrev en e-post som han sendte til leverandøren i den hensikt å dekke over at han hadde fått denne flatskjermen. Han forventet at levereandøren ville forstå hensikten bak e-posten, og at de derfor ville sørge for de nødvendige papirer slik at han hadde bevis på at han hadde betalt for skjermen.

E-posten skrev mannen i forbindelse med stor mediedekning i anledning avløringer mot denne leverandøren. Både om korrupsjon og utroskap. Denne "dekk-e-posten" la også mannen frem som bevis da han ble avhørt av politiet om saken i oktober i 2006.

Dermed er han ved siden av korrupsjonsdomen dømt for dokumentforfalskning.

Tingretten har, ved siden av politiets lange tidsbruk, i formildende retning lagt vesentlig vekt på at 53-åringen aldri tidligere er straffet, og at han innser å ha gjort noe veldig dumt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Strømmen er på igjen

    Strømmen skal være tilbake igjen for alle, skriver Moss Avis. Falne trær har forårsaket strømbrudd flere steder i Østfold i natt og utover dagen.