NRK Meny
Normal

Fengsel for vold mot parkeringsvakt

En 44-årig haldenser må sone 21 dager i fengsel etter at han gikk løs på en parkeringsvakt, som hadde bedt ham flytte en feilparkert bil.

Laster kart, vennligst vent...

Det var i august 2012 tre kommunale parkeringsvakter patruljerte i området nord for Tista i Halden sentrum.

I en av gatene stod en varebil parkert så den sperret fortauet. Føreren av bilen stod like i nærheten.

En av parkeringsvaktene gikk bort til mannen, og ba ham flytte bilen sin. De to kollegene stod litt unna og ventet på ham.

Bedt om å lære seg norsk

Det utviklet seg en diskusjon mellom bilføreren og parkeringsvakten. Parkeringsvakten kunne blant annet fortelle Halden tingrett at bilføreren hadde kalt ham «jævla utlending» og bedt ham lære seg norsk.

Bilføreren møtte ikke i tingretten, men saken ble likevel fremmet for retten. I politiavhør har han forklart at han «løftet parkeringsvakten vekk», han var nødt til «å flytte på ham» for å flytte bilen.

Presset armen mot strupen

Halden tingrett

Halden tingrett fant bilføreren skyldig i vold mot en parkeringsvakt.

Tingretten trodde imidlertid på parkeringsvaktens forklaring. Den gikk ut på at bilføreren hadde tatt tak i klærne hans, dratt han noen meter over gaten og holdt ham opp mot en bil ved å presse underarmen mot strupen hans. Parkeringsvakten klarte ikke puste eller skrike på grunn av presset mot strupen. Han forklarte at bilføreren slo to ganger mot hodet hans.

Kollegene til parkeringsvakten hadde sett en del av opptrinnet, og gikk mot de to. Da slapp bilføreren parkeringsvakten. Kollegene hadde ikke sett slagene mot hodet.

Parkeringsvakten fikk smerter i nakken og øvre del av ryggen etter episoden. Han har vært en del sykemeldt og fått fysikalsk behandling.

Saken ble gammel

Halden tingrett merker seg at saken er blitt gammel, den lå ubehandlet hos politiet en lengre periode. Saken ble også berammet for tingretten en gang tidligere, men måtte utsettes fordi parkeringsvakten ikke var blirr innkalt.

Halden tingrett har dømt bilføreren til fengsel i 21 dager for vold og for å hindre offentlige tjenestemann i sitt arbeid. 44-åringen er også dømt til å betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK