Fengsel for nakenstunt med gevær

Mannen som kliss naken med gevær prøvde å stanse biler i Sande før jul i 2016, er skuffet over at stuntet endte med fem måneders fengsel.

Nakenstunt med våpen

PRØVDE Å STOPPE BILER: Mannen fra Sarpsborg er tiltalt for grove trusler med våpen etter denne episoden i november 2016.

Foto: Skjermdump Facebook / DRM24

Den 38 år gamle mannen sier det bare var en sexlek sammen med to andre, hvor han skulle være grensevakt, og at våpenet ikke var ekte.

Mannen fra Sarpsborg forklarte i retten at han hadde tatt med seg uniform og et plastgevær han hadde kjøpt i Sverige. Hele seansen skulle streames i en lukket gruppe på Facebook.

– Det var kun for underholdning, som skulle streames i den Facebook-gruppa, sa mannen, som hevdet han ikke truet eller pekte på noen med replikavåpenet.

Forskrekkede bilister på fylkesvei 319 i Hanekleiva meldte fra da den nakne og tilsynelatende tungt væpnede mannen prøve å stoppe dem, og politiet tok saken såpass alvorlig at de rykket ut med pansrede kjøretøy og helikopter.

Vurderer anke

Mannen fra Østfold og kvinnen fra Drammen forklarte at de og en mann fra Oslo avtalte et sextreff på nettet. De parkerte en campingvogn i en busslomme og drakk tett inntil festen dagen etter kulminerte med nakenstuntet på veien.

Harald Otterstad om Grålum-mistenkte

Advokat Harald Otterstad sier at hans klient er skuffet over dommen på fem måneder fengsel.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

De forklarte at alt bare var tull og fyllerør, men politiet syntes ikke det var så moro og tiltalte dem for trusler.

Den 39 år gamle kvinnen filmet seansen og la den ut på Facebook. Hun fikk seks måneders fengsel, én måned mer enn mannen fordi hun skjøt mot en annen med luftpistol.

Mannen er svært skuffet over å bli dømt til så lang fengselsstraff for det han oppfattet som harmløs moro, og vurderer ifølge advokat Harald Otterstad å anke dommen.