NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel etter Eurocash-ran

Tre menn er dømt for tyveri av tobakksvarer verdt 100.000 kroner.

Laster kart, vennligst vent...

Det var den 23. mars seks menn brøt seg inn på Eurocash-butikken i Strömstad. De tømte butikken for sigaretter. De kom seg unna med varer til en verdi av 100.000 kroner.

I tillegg skal en av mennene truet med et brekkjern overfor en av de ansatte, skriver den svenske avisen Bohusläningen.

Kun tre av de seks gjerningspersonene ble tatt. I tingretten innrømmet de tyveriet, men samtlige nektet for at det var et ran.

En av menene, en 25-åring, er nå blitt dømt til ett års fengsel for ran. To andre gjerningsmenn innrømmet grovt tyveri i retten og ble dømt for det.

Én av dem ble dømt til samfunnstjeneste, mens den andre mannen fikk seks måneders fengselsstraff. Årsaken til at de ble dømt forskjellig er at den ene har slurvet med meldeplikten etter tidligere dommer.

De er også dømt til å betale 208.550 kroner i erstatning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har kontroll på brennende hytte

    Brannvesenet driver med etterslokking at hyttebrannen i Skiptvet. Brannvesenet fikk kontroll over flammene for en drøy time siden, men allerede da de kom til stedet hadde flammene brent gjennom hyttas tak. Ingen skal ha vært på stedet og brannårsaken er så langt ikke kjent, sier politiet.

  • Schou: #metoo gir bedre regler

    Stortingsrepresentant Ingjerd Schou fra Østfold Høyre mener de aller fleste politikere vet hvordan en skal oppføre seg og at det er unntakene som nå kommer frem i kjølvannet av #metoo-kampanjen. Hun tror kampanjen vil føre til bedre regler i partiene.

    Ingjerd Schou
    Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK