Fengsel etter kollisjon i rus

Må 14 måneder bak murene. Føreren av den andre bilen ble alvorlig skadet.

Fredrikstad tingrett

Fredrikstad tingrett dømte mannen til fengsel og til å betale oppreisning til kvinnen han kolliderte med. Han er også fradømt retten til å kjøre bil for resten av livet.

Foto: Stephan Reis / NRK

Det var 21. november 2008 at 42-åringen fra Moss kjørte bil i narkotikapåvirket tilstand på riksvei 120 i Våler.

Fikk omfattende skader

Under en forbikjøring var han ikke oppmerksom på møtende trafikk og frontkolliderte med en bil som kom imot.

Kvinnen som kjørte den møtende bilen fikk indre blødninger, brudd på brystbenet, forslått brystkasse, brudd i høyre kne og langvarige smerter i skulder, rygg, hode og nakke.

Hun ble sykmeldt i to måneder etter kollisjonen.

Tilsvarte cirka 1,5 promille

42-åringen fra Moss forklarte i retten at han ikke følte seg påvirket under kjøringen, men at han var lei av livet og var likeglad med hvordan det gikk med ham.

Retten var ikke tvil om at han hadde vært ruset da han kjørte. Vitneforklaringen til en politibetjent som kom til ulykkesstedet, var entydig, og blødprøven mannen måtte avgi viste at han hadde nakortiske stoffer i kroppen.

Den sakkyndige i saken anslå ruspåvirkningen til å tilsvare den man får ved 1,5 promille alkohol i blodet.

Fengsel og oppreisning

Det ble funnet noe amfetamin på mannen etter ulykken. Samme dag ble også leiligheten hans ransket, og da ble det funnet 219 gram amfetamin og 116 gram hasj.

Mannen har innrømmet at han kjøpte dette i Oslo tre dager før ulykken for 40.000 kroner og skulle selge stoffet videre.

I Fredrikstad tingrett ble mannen dømt til 14 måneders fengsel. Han ble også fradømt retten til å kjøre bil for resten av livet, og han må betale kvinnen han kjørte på 40.000 kroner i oppreisning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for kjøring uten førerkort

    Politiet har i formiddag hatt promillekontroll ved fylkesvei 114 Grålumveien i Sarpsborg. 18 bilister ble kontrollert. En person ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og en bil ble avskiltet.

  • Rusfritt i promillekontroll

    I en promillekontroll ved Svinesundveien i Halden kontrollerte utrykningspolitiet 40 bilister søndag formiddag. Ingen fikk reaksjoner, melder politiet på Twitter.