Normal

Fengsel etter grov vold

Mannen som ble angrepet fikk brudd på nesebenet og øret nesten helt avrevet.

Fredrikstad tingrett

To menn, henholdsvis 31 og 42 år gamle, er dømt til seks måneders fengsel etter et voldsomt angrep på en annen mann for snart to år siden.

Foto: Stephan Reis / NRK

Natt til 15. mars 2008. Fire unge menn er ute og kjører i Moss og Fredrikstad. En av dem vil dra til en adresse langs Mosseveien like utenfor Fredrikstad.

Fire menn med kjepper

Han vil konfrontere en mann som angivelig skal ha slått hans far. Utenfor leiligheten ringer han mannen, skjeller ham ut og legger til at han skal «knulle kona og datteren» hans.

Ikke lenge etter kommer fire menn løpende ut med kjepper i hendene, deriblant den oppringte mannen, og to av de fire i bilen blir angrepet.

Mannen bak telefonoppringingen blir slått med kjepper i beina og rundt hoftene, men klarer å springe fra stedet.

Øret nesten helt avrevet

Verst går det utover den andre mannen som blir angrepet.

Han har riktignok vært med i bilen, men har ingenting med konflikten de andre mennene imellom å gjøre.

Han ffår en voldsom overhaling som ender med at han får det ene øret nesten helt avrevet og nesebenet brukket - i tillegg til at han får flere kutt i ansiktet.

Voldsutøvelsen fortsetter etter at han har falt bevisstløs i bakken.

Fengselsstraff

Nå er to av mennene bak angrepet - henholdsvis 32 og 41 år gamle - dømt til ubetinget fengsel i seks måneder.

Riktignok var det ikke mulig for Fredrikstad tingrett å avgjøre nøyaktig hvem som hadde gjort hva i løpet av angrepet, men retten mente at medvirkningsansvaret var bevist ut over enhver rimelig tvil.

Erstatning og oppreisning

De to mennene må sammen betale 100.000 kroner i oppreisning og 91.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsinntekt og legeutgifter til mannen som fikk øre-, nese- og andre hodeskader.

Han måtte få øret sydd på og nesebenet rettet opp, og han har fått store psykiske problemer etter hendelsen.

De to andre som deltok i voldsutøvelsen er ennå ikke bragt for retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange har blitt feiloperert

    Norsk pasientskadeerstatning har i perioden 2013 til 2017 utbetalt erstatning til 21 pasienter i Østfold som har blitt feiloperert, melder Moss Avis. NPE mener flere har fått kroppsdeler fjernet uten tilstrekkelig grunnlag.

  • Beslagla førerkort

    Politiet melder at trafikkulykken ved Bøckmannkrysset i Fredrikstad fremstår som et klart vikepliktbrudd fra én av partene, og har tatt beslag av førerkort.