NRK Meny
Normal

Fem trafikkulykker med personskade hver uke

Statens vegvesen har kartlagt trafikkulykkene i Østfold-byene de siste fem årene. Over 40 prosent av dem skjedde i Fredrikstad.

Ulykke RV 110 fredrikstad

To personer ble fraktet til sykehus etter en frontkollisjon ved St. Hansfjell-tunnelen i Fredrikstad sentrum høsten 2015.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Vegvesenet har gått gjennom alle ulykker i byene i Østfold i årene mellom 2012 og 2016 og laget en oversikt over hvor det har vært ulykker med personskade.

Oversikten viser at det er fylkets største by, Fredrikstad, som er den byen med desidert flest personskadeulykker i trafikken i Østfold.

– 41 prosent av trafikkulykker med personskader i bykommunene i Østfold skjedde i Fredrikstad. Bilistene kjørte av vegen, frontkolliderte eller kjørte inn i andre biler bakfra, skriver Roar Midtbø Jensen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Se oversikten over hvor ulykkene har skjedd her:

Trafikkulykker i Fredrikstad

Antall ulykker med personskade i byene i Østfold:

 • Fredrikstad – 545 ulykker. Fire personer mistet livet, 38 ble hardt skadd og 674 personer fikk lettere skader.
 • Sarpsborg – 348 ulykker. Fire personer mistet livet, 45 ble hardt skadd og 384 personer fikk lettere skader.
 • Halden – 241 ulykker. Fire personer mistet livet, 32 ble hardt skadd og 263 personer fikk lettere skader.
 • Moss – 103 ulykker. En person mistet livet, 19 ble hardt skadd og 128 personer fikk lettere skader.
 • Askim – 52 ulykker. to personer mistet livet, ni ble hardt skadd og 56 personer fikk lettere skader.

Totalt har det vært 1289 ulykker i de fem byene de siste fem årene. 15 personer mistet livet, 143 ble hardt skadd og 1505 personer fikk lettere skader.

Tallene gir et snitt på nesten fem personskadeulykker i Østfold-byene hver uke. Midtbø Jensen forteller at vegvesenet er bekymret over tallene.

– Vi jobber hver dag med å planlegge og gjennomføre tiltak som skal gjøre vegene i kommunen tryggere innenfor våre økonomiske rammer. Likevel kommer vi ingen vei hvis ikke fotgjengere, syklister og bilister også tar ansvar for egen og andres sikkerhet i trafikken, sier han i en pressemelding.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • To jenter innrømte brannstifting

  To jenter som er elever ved Kjølberg skole, har innrømmet at de tente på skolen lørdag morgen, skriver Fredriksstad Blad. Brannen førte til mindre skader på skolekjøkkenet og et annet rom. De to jentene har ikke gitt noen forklaring til hvorfor de tente på skolen.

 • Harald Horne skal lede sammenslåing

  Tidligere fylkesrådmann i Østfold, Harald Horne, er engasjert som hovedprosjektleder for å etablere den nye Viken fylkeskommune
  Fra 2020 skal Østfold, Akershus og Buskerud slås sammen til et fylke.