NRK Meny
Normal

Fem pågrepet i narkotika-aksjon

Fem personer ble i helgen pågrepet i en stor narkotika-aksjon i Sarpsborg. Tre er sluppet fri, mens de to siste, en mann på 39 år og en på 49 vurderes fremstilt for varetektsfengsling.

Kai Andersen 1

Krimsjef i sarpsborg, Kai Andersen, holder kortene tett etter en narkotika-aksjon i Sarpsborg.

Foto: Gro Engen

Politiet vil verken si hva slags narkotika de fant eller hvor mye, men i følge krimsjef i Sarpsborg Kai Andersen, er det snakk om et betydelig parti som gjør at de er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

– Alle de fem pågrepne er godt kjente av politiet. De to som sitter fortsatt er ute på prøve og har vært ute i kort tid. Derfor blir de vurdert varetektsfengslet.

Om de blir fremstilt for varetekt, så skjer det i løpet av morgendagen.

– Bakgrunnen til aksjonen ønsker jeg ikke komme inn på. Politiet følger naturlig nok tett de som omsetter narkotika. Det er noe vi prioriter høyt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Tesla stoppet igjen

  Nok en transport med Tesla-biler ble gitt kjøreforbud av Vegvesenet etter en kontroll på Svinesund i går ettermiddag. Vegvesenet konkluderte med at transporten hadde overvekt, dårlige bremser og andre tekniske mangler. Dermed er seks slike transporter stanset av norske myndigheter i løpet av under to uker.

  Bilfrakter med Teslaer stanset igjen.
  Foto: Statens Vegvesen
 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK