NRK Meny
Normal

Fem års fengsel for voldtekt

En haldenser (32) er dømt for å ha voldtatt sin egen tante - og for forsøk på overfallsvoldtekt av småbarnsmor.

Sarpsborg tingrett
Foto: Rainer Prang / NRK

Overgrepene mot tanten - som pågikk i nesten et halvt døgn - skjedde i desember 2008.

I den ferske dommen fra Sarpsborg tingrett beskrives handlingene som «ydmykende» og «fornedrende» for kvinnen.

Ble ikke trodd

Tanten fikk hendene bundet bak på ryggen mens nevøen gjennomførte voldtekten. Hun har også forklart at nevøen hengte en hammer på en knagg og truet med å knuse skallen hennes hvis hun ikke gjorde som han ville.

32-åringen har hevdet art det var tanta som voldtok han, men dette trodde ikke retten på.

– Fornærmede hadde vanskeligheter med å huske rekkefølgen av truslene og overgrepene. Men retten finner ikke hennes forklaring mindre troverdig av den grunn, står det i dommen, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

Truet med å drepe spedbarn

I desember 2008 overfalt haldenserer en 19 år gammel kvinne som trillet barnevogn på Sirkustomta i Sarpsborg. Han truet med å drepe det fire måneder gamle barnet med kniv, hvis hun gjorde motstand.

Mannen skal ha beordret kvinnen ned på kne, før han dro ned bukse og underbukse.

Han skal imidlertid ikke klart å gjennomføre voldtekten da kvinnen fikk sparket kniven ut av mannens hånd, før hun klarte å løpe fra åstedet.

Ikke forvaring

32-åringen er nå dømt til fem års fengsel for ugjerningene, i tillegg må han betale 200.000 kroner i oppreisning til de to ofrene.

Påtalemyndighetene ville at haldenseren skulle idømmes forvaring, men fikk ikke medhold av tingrettsdommerne.

– Vi er selvfølgelig fornøyd med at det ikke ble forvaringsdom. Min klient er selvsagt ikke fornøyd med at han er nå er domfelt for voldtekt av sin tante, men han anser seg nå ferdig med henne og familien, sier mannens forsvarer, Oskar Ihlebæk, til avisa.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.