NRK Meny
Normal

Feirer jubileum med John Irving

Litteraturhuset i Fredrikstad starter 2016 med et besøk av en av verdens mest suksessrike forfattere: Amerikanske John Irving.

John Irving

John Irving har så langt gitt ut 19 bøker, de fleste av dem romaner. 14 av dem er gitt ut i Norge. Han er oversatt til minst 35 språk, og har solgt over 12 millioner bøker.

Foto: Svein Ommundsen / NRK

– Det er en kjempestor ære å få en av de største nålevende forfatterne til å komme til Fredrikstad og Østfold, og besøke Litteraturhuset for å fortelle om den 14. romanen han har skrevet i en lang rekke av store verk. Det sier Perry Olsen, som er program- og markedsansvarlig på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Perry Olsen og Merete Lie

Det tok ikke lang tid fra Litteraturhuset publiserte at John Irving kommer på nyåret, før de første reaksjonene tikket inn. Program- og markedsansvarlige Perry Olsen til venstre, mens daglig leder Merete Lie sjekker mobilen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Jeg tror hele Østfold vil glede seg over dette. Jeg tror alle som har hørt om John Irving er litt nysgjerrige etter å se en så stor forfatter fortelle om forfatterskapet sitt. Det er mange som har lest bøkene hans, og jeg tror også mange har sett filmer basert på bøkene hans, som vil komme på grunn av det.

Irving besøker Fredrikstad den 26. januar 2016. Han topper med det markeringen av Litteraturhusets treårsjubileum. Og det skjer mer den dagen, sier Olsen.

– Vi avslører ikke helt enda hvem vi har valgt til å intervjue Irving. Det kommer også en overraskelse før John Irving, som vi nå jobber med å få på plass. Vi kan love en veldig spesiell og fin kveld, men vi må holde på noen hemmeligheter foreløpig.

Hør mer med daglig leder Merete Lie og Perry Olsen om John Irvings besøk her:

Perry Olsen og Merete Lie på Litteraturhuset i Fredrikstad snakker om 26. januar 2016. Da feirer de at Litteraturhuset er tre år gammelt, med besøk av en av verdens mest kjente og elskede forfattere: John Irving.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: