NRK Meny
Normal

Feirer 17. mai og egen bursdag på to hjul

Aleksander Stensvik Volden er trolig eneste sykkelruss i Østfold og markerer både bursdag og 17. mai på sykkelsetet i dag.

Aleksander Steinsvik Volden, sykkelruss
Foto: Remi Drageset / NRK

Den rødkledde russen har stilt opp på to hjul i hele russetiden.

– Grunnen til det er fordi jeg synes det er gøy å sykle og har syklet hele året. Da tenkte jeg at det ville være morsomt å sykle i russetiden. Det er også mye morsommere å sykle enn å være på buss. Og hvis du skal til byen, så er det jo mye enklere å komme seg frem på sykkel, forklarer Aleksander Stensvik Volden.

Har du alltid vært syklist?

– Ja, det starta med at jeg syklet til skolen. Så begynte jeg på videregående, men det var tungvint med buss. Da bestemte jeg meg heller for å sykle. Etter det har jeg likt sykling mer og mer.

I fjor syklet han blant annet Halvbirken. Der kom han ikke sist i sin gruppe, og brukte over 3 timer og 20 minutter på den 76 kilometer lange løypen.

Miljøstandpunkt

Aleksander forklarer at han sykler både for å tenke på miljøet og fordi det er moro.

– Det er gøy å sykle. Men hvis folk bruker sykkel på kortere strekninger, i stedet for å ta bilen til absolutt alt, så er jo det positivt for miljøet.

Hvordan blir det mottatt av medruss, at du er sykkelruss?

– De synes bare at det er kjempekult, mener han.

Fest og moro

I russetiden er det mye festligheter, men Aleksander Stensvik Volden mener det går bra.

– Nå er ikke jeg den som fester mest, men jo, det går fint det. Det eneste man må passe på er å ikke sykle i fylla.

På spørsmålet om det ikke hadde vært lettere å være med på en buss eller en bil, svarer sykkelrussen at det sikkert hadde vært morsomt, men ...

- Jeg tok lappen på onsdag, så jeg kunne ikke vært med på rulleringa på å kjøre. Pluss at jeg tror det hadde blitt mer drikkepress, og det å være ute sent hver dag.

Nå skal sykkelen være med i russetoget i Fredrikstad. I dag vil han feire sin egen bursdag, samtidig som han markerer slutten på russetiden under nasjonaldagsfeiringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NAV-brukere må vente i gågata

    NAV-kontoret i Sarpsborg får kritikk av brukerne for at de må stå ute i gågata og vente på å bli sluppet inn av sin saksbehandler, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Mange føler at de nærmest blir satt i en gapestokk når de står utenfor NAV-kontoret og venter. NAV-lederen sier det vil bli endringer, men først fra nyttår.

  • Hentet penger i Norge

    En polakk ble stanset på vei ut av Norge på Svinesund tidligere denne uka, og da fant tollerne 90.000 norske kroner i bilen. Mannen ville ikke gi noen forklaring på hvor pengene kom fra, så de ble beslaglagt. Mannen ble også kontrollert da ha kom til Norge tidligere samme dag. Da fant tollerne ikke noe av interesse.