NRK Meny
Normal

Feilen på telefonnettet på Hvaler er rettet

Alle på Hvaler skal nå ha fått tilbake telefon og internett, bekrefter Telenor.

Mobiltelefon

Siden søndag ettermiddag har åtte basestasjoner og fasttelefonnettet vært nede. Det vil si at hverken mobiltelefoner, bredbånd eller fasttelefoner virker på Kirkøy.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Både fasttelefon- og mobilnettet har vært nede siden klokken halv fem søndag kveld.

Natt til mandag ble feilen funnet, forteller informasjonssjef i Telenor, Jørn Bremtun.

– Vi har funnet feilen og er i gang med å reparere den. Vi fant den rundt midnatt og startet reparasjonene rundt to-tiden i natt.

Graveskade

Ifølge Bremtun ligger feilen langs fylkesvei 503 mot Haslevika og mest sannsynlig er en graveskade årsaken til bruddet.

Nå skal feilen være rettet.

– Kabelen er skjøtet og alle tjenester er oppe igjen. Nå skal det være problemfritt.

– Hvis det er noen som har problemer med bredbåndet anbefaler vi normalt å ta ut strømmen og starte opp igjen, så skal ting fungere, sier Bremtun.

Ikke i sjøen

Åtte basestasjoner og fastelefonnettet har vært nede siden halv fem, søndag kveld. Det har gjort at hverken fasttelefoner eller bredbåndsinternett har fungert på Kirkøy.

Totalt på fastnett og fasttelefoni er det 478 kunder som er berørt. Vi vet også at enkelte har mistet mobildekningen, selv om vi har fått rapporter om at mange har fått mobildekning fra Hvaler og eventuelt basestasjoner som står på Asmaløy.

Det har tatt tid å finne feilen, for den kunne ikke sees i systemet sentralt. Målinger gjort av teknikere tyder på at feilen ligger i fiberkabelen som går til sentralen på Kirkøy, sier Bremtun.

– Den gode nyheten er at bruddet på kabelen ikke er i vannet. Det gjør det lettere å reparere når vi finner ut akkurat hvor feilen ligger, sa han til NRK søndag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: