NRK Meny
Normal

Feil hos over halvparten av bedriftene

Skatt Øst har kontrollert 326 bedrifter innenfor bil-, skjønnhetspleie- og serveringsbransjen i Østfold med tanke på personallister. 52 prosent av bedriftene hadde feil.

Erik Nilsen, Skatt Øst

Avdelingsdirektør Erik Nilsen i Skatteetaten forteller at det er gjennomført over 1.600 personallistekontroller i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland så langt i år.

Ifølge en pressemelding som Skatt Øst har sendt ut, hadde over fjerdedel av bedriftene så alvorlige feil at det ble ilagt gebyr.

1. januar ble det innført krav om føring av personalliste for serveringssteder, frisører og skjønnhetspleiere, samt bilverksteder og bilpleiebransjen.

Skatt øst har sammen med skatteoppkreverne i regionen hittil i år gjennomført over 1600 personallistekontroller i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

– Personallistene skal bidra til å bedre konkurransesituasjonen for de seriøse og få bukt med svart arbeid i utsatte bransjer. Våre kontroller viser at det fortsatt er en del å ta tak i, sier avdelingsdirektør Erik Nilsen i Skatteetaten.

LES OGSÅ:

– Har ikke satt seg godt nok inn i kravene

– Feilene varierer en del, og mange av dem er mindre feil som tyder på at virksomhetene ikke har satt seg godt nok inn i kravene. For eksempel kan listene kan være ført i etterkant eller at de ikke inneholder alt de skal av informasjon. For at listene skal være et effektivt verktøy for å motvirke svart arbeid må de føres riktig slik at de ikke kan manipuleres.

Virksomhetene som har mindre feil og mangler får anledning til å rette opp feilene før oppfølgingskontroll for å unngå gebyr.

Gebyret utgjør ti rettsgebyr (ett rettsgebyr i 2014 er 860 kr). Ved gjentatt overtredelse innen tolv måneder fra ileggelse av gebyr skal gebyret utgjøre 20 rettsgebyr.

Et tilleggsgebyr på to rettsgebyr skal ilegges for hver person som ikke er registrert i samsvar med bestemmelsene om føring av personalliste.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen.

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue