NRK Meny
Normal

Feil hos over halvparten av bedriftene

Skatt Øst har kontrollert 326 bedrifter innenfor bil-, skjønnhetspleie- og serveringsbransjen i Østfold med tanke på personallister. 52 prosent av bedriftene hadde feil.

Erik Nilsen, Skatt Øst

Avdelingsdirektør Erik Nilsen i Skatteetaten forteller at det er gjennomført over 1.600 personallistekontroller i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland så langt i år.

Ifølge en pressemelding som Skatt Øst har sendt ut, hadde over fjerdedel av bedriftene så alvorlige feil at det ble ilagt gebyr.

1. januar ble det innført krav om føring av personalliste for serveringssteder, frisører og skjønnhetspleiere, samt bilverksteder og bilpleiebransjen.

Skatt øst har sammen med skatteoppkreverne i regionen hittil i år gjennomført over 1600 personallistekontroller i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

– Personallistene skal bidra til å bedre konkurransesituasjonen for de seriøse og få bukt med svart arbeid i utsatte bransjer. Våre kontroller viser at det fortsatt er en del å ta tak i, sier avdelingsdirektør Erik Nilsen i Skatteetaten.

LES OGSÅ:

– Har ikke satt seg godt nok inn i kravene

– Feilene varierer en del, og mange av dem er mindre feil som tyder på at virksomhetene ikke har satt seg godt nok inn i kravene. For eksempel kan listene kan være ført i etterkant eller at de ikke inneholder alt de skal av informasjon. For at listene skal være et effektivt verktøy for å motvirke svart arbeid må de føres riktig slik at de ikke kan manipuleres.

Virksomhetene som har mindre feil og mangler får anledning til å rette opp feilene før oppfølgingskontroll for å unngå gebyr.

Gebyret utgjør ti rettsgebyr (ett rettsgebyr i 2014 er 860 kr). Ved gjentatt overtredelse innen tolv måneder fra ileggelse av gebyr skal gebyret utgjøre 20 rettsgebyr.

Et tilleggsgebyr på to rettsgebyr skal ilegges for hver person som ikke er registrert i samsvar med bestemmelsene om føring av personalliste.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brussalget i Norge kraftig ned

    Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år, melder NTB. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeri- og drikkevareforeningens oversikt viser at salget av brus tilsatt sukker alene har gått ned med 12,48 prosent.

    Importerer brus og godteri
    Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.