Hopp til innhold

Garantert luftige fastelavnsboller

Nå er ikke sjansen så innmari stor for at fastelavnsboller rekker å bli tørre. De forsvinner ofte i magen før den tid. Likevel, her har du oppskriften på boller som holder seg luftige og saftige lenge. Hvis du våger å lage dem (se video)..

530 kalorier pr. bolle!

Det er matblogger Elisabeth Holm som ga NRK Østfolds lyttere bolle-tipset i spalten Etanes i dag. Hun bytter rett og slett den tradisjonelle bolledeigen ut med en brioche-deig. Den er full av egg og smør og skal kaldheve over natta. Kun 10 gram gjær trengs. Her trengs også kjøkkenvekt og viljen til å starte en dag før bollene skal spises.

500 gram hvetemel

10 gram salt

10 gram fersk gjær

100 gram vann

6 egg

100 gram sukker

250 gram smør

Hvetemel, salt, sukker, gjær, vann og tre egg kjøres i kjøkkenmaskin i tre minutter. Så tre nye egg og fem minutter til i kjøkkenmaskinen til deigen slipper bollen. Ha i romtemperert smør litt og litt og kjør i ti minutter til smøret er helt blandet inn. Hev i kjøleskapet over natta. Form bollene og hev i to timer. Pensle med egg. Stekes på 180 grader i varmluft i 10-12 minutter.

Fyll: Stivpisket fløte blandes inn med bringebærsyltetøy. Legg ett lag bringebærsyltetøy, ett lag bringebærkrem og friskebær før du legger på lokket og strør over melis.