Det er matblogger Elisabeth Holm som ga NRK Østfolds lyttere bolle-tipset i spalten Etanes i dag. Hun bytter rett og slett den tradisjonelle bolledeigen ut med en brioche-deig. Den er full av egg og smør og skal kaldheve over natta. Kun 10 gram gjær trengs. Her trengs også kjøkkenvekt og viljen til å starte en dag før bollene skal spises.
500 gram hvetemel
10 gram salt
10 gram fersk gjær
100 gram vann
6 egg
100 gram sukker
250 gram smør
Hvetemel, salt, sukker, gjær, vann og tre egg kjøres i kjøkkenmaskin i tre minutter. Så tre nye egg og fem minutter til i kjøkkenmaskinen til deigen slipper bollen. Ha i romtemperert smør litt og litt og kjør i ti minutter til smøret er helt blandet inn. Hev i kjøleskapet over natta. Form bollene og hev i to timer. Pensle med egg. Stekes på 180 grader i varmluft i 10-12 minutter.
Fyll: Stivpisket fløte blandes inn med bringebærsyltetøy. Legg ett lag bringebærsyltetøy, ett lag bringebærkrem og friskebær før du legger på lokket og strør over melis.