NRK Meny
Normal

Fasans gressklipper

Gressklippere som klipper gresset helt av seg selv kan være spennende, også dersom du er fasan ...?

Fasan mot gressklipper

En fasan hadde et nært møte meden robotgressklipper på Jeløy ved Moss.

Foto: Merete Kildahl / NRK

Se video:

Fasan mot robotgressklipper

Fasanen var i alle fall ikke redd for gressklipperen, det viser denne videoen tydelig. Foto: Merete Kildahl

Det skal være usagt hva som var motivet for fuglens nærgående oppførsel mot klipperen.

Kanskje det var et ønske om å bli bedre kjent? Eller kanskje fasanen var motstander av at plenen skulle klippes? Eller var den kanskje bare nysgjerrig?

Videoen, som er tatt opp på Refsnes på Jeløy ved Moss, tyder på at fuglen hadde behov for å gå i veien for robotgressklipperen, men klipperen fortsatte sitt arbeid uhindret.

Fasanen tok ingen notis av menneskene som stod og så på. Dansen med gressklipperen fortsatte da fotografen gikk videre ...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.