NRK Meny
Normal

Fart blir sentralt etter Ferrari-krasj

Rettssaken mot mannen som totalvraket en Ferrari i skolegården på Trosvik barneskole i fjor, starter i dag.

Krasjet Ferrari i skolegård

Ulykken skjedde rett ved Trosvik barneskole i Fredrikstad.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det var 12. mars i fjor at en Ferrari 458 Italia kjørte av veien, traff et tre, og endte i skolegården. Føreren hadde ikke førerkort da ulykken skjedde.

Mannen er tiltalt for dette og brudd på vegtrafikklovens paragraf 3, som går på at enhver skal ferdes hensynsfullt og aktpågivende.

​Fart sentralt spørsmål

På ulykkesstedet er farten 50 kilometer i timen og politiet mistenkte tidlig at føreren ikke har holdt seg innenfor fartsgrensen ved skolen.

Ferrari krasjet i skolegård
Foto: Sebastian Nordli / NRK

Mannen hevder selv at han har holdt seg til fartsgrensen. Overfor Fredriksstad Blad sa han at han lå i 40 kilometer i timen.

– Jeg kjør­te ikke så fort. Bi­len la­ger mye lyd på grunn av den sto­re mo­to­ren, og jeg kjør­te bare i 40 ki­lo­me­ter i ti­men, sa han til avisen i fjor.

Lang etterforskning

Det tok lang tid med de tekniske undersøkelsene av sportsbilen etter ulykken.

I september i fjor kom den tekniske rapporten omsider på pulten til krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– Den konkluderer med at det ikke var tekniske feil på bilen forut for ulykken. Bilen har også holdt betydelig høyere hastighet enn fartsgrensen på stedet, sa Albertsen til NRK, uten å utdype nærmere hvor fort føreren skal ha kjørt.

Rettssaken mot mannen starter i Fredrikstad tingrett i dag. Her risikerer han bøter eller fengsel inntil ett år etter tiltalen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sveiva kom tilbake

    Det står 2-2 i NM-finalen i innebandy for menn etter at Sveia scoret to mål i den andre perioden mot Greåker. Hans Jonas Klefbeck og Kenneth Skistad scoret Greåkers mål i den første perioden.

  • FFK-seier i lokaloppgjør

    Kveldens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad i 2. divisjon endte med 2-0 seier til FFK. Rocky Lekaj sendte bortelaget i føringen etter 22 minutter, før Kjell Rune Sellin doblet ledelsen på et straffespark like etter pause. Seieren var FFKs første på bortebane i serien på 671 dager.