Får tilbud om å teste seg mot tuberkulose

Alle ansatte og elever ved Kurland barneskole skal få tilbud om å teste seg for tuberkulosesmitte etter at det ble påvist hos en ansatt.

Kurland barneskole

En kvinnelig renholder som jobber ved Kurland barneskole og barnehage i Sarpsborg er smittet med tuberkulose.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Fredag ble det kjent at en renholder som jobber ved skolen og barnehagen på Kurland får behandling for smittsom lungetuberkulose.

Mandag gikk undervisningen på skolen som planlagt. Rektor Marit Mundahl forteller at de ansatte fikk informasjon om situasjonen før skolen startet. I tillegg får alle elevene med seg et informasjonsbrev hjem.

– Elevene får med seg brev hjem nå og så får foreldrene mulighet til å komme på informasjonsmøte onsdag kveld, sier hun.

I brevet blir de foresatte informerte om at en ansatt har smittsom lungetuberkulose og at skolen tar det på største alvor.

– Samtidig står det viktig og saklig informasjon om at det er en alvorlig sykdom, men det er ikke så veldig smittsomt. Vi anser muligheten for at noen er smittet som ikke veldig stor, men det blir tatt de forholdsreglene som behøves ved å ta blant annet prøver.

– Alle elever og ansatte får tilbud om å bli tatt prøver av. Vi tenker at det er viktig at skjer. Men de prøvene blir ikke tatt før om to uker, sier Mundahl.

Rektoren fikk vite om utbruddet fredag ettermiddag.

– Jeg ble litt forskrekket med en gang. Det er en sykdom som man ikke hører så mye om i vår tid. Samtidig er jeg veldig glad for at vi har et godt apparat i Sarpsborg kommune. Helsesjefen hadde full oversikt og vi ble informert på en veldig ryddig måte.

Smittsom tuberkolose er oppdaget på Kurland barneskole i Sarpsborg. Elevene fikk i dag med seg brev hjem- der det står hva som har skjedd. Nå igangsettes tiltak.