NRK Meny
Normal

Far til terrordømt overført fra varetekt til soning

Faren til 24-åringen fra Greåker som ble terrordømt mandag er overført til soning for vold og trusler.

Terrordømt sønn med pistoler

24-åringen som ble dømt denne uken har posert med våpen på flere bilder fra Syria. Nå soner faren en dom fra mars i år.

Foto: PST

Det bekrefter mannens advokat John Christian Elden overfor Dagbladet torsdag ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at han er løslatt fra varetekt. Han har en eldre dom på 60 dager som han nå soner for å bli ferdig med den, sier Elden til nettstedet.

45-åringen fra Fredrikstad ble pågrepet for en måned siden siktet for terrorvirksomhet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Den 16. juni ble han varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks,- og medieforbud og isolasjon i to av ukene.

Onsdag ble han løslatt fra varetekt, og nå soner han en gammel dom på fengsel i 60 dager og 360 timers samfunnsstraff, ifølge Dagbladet.

Dommen falt i mars og faren ble dømt for trusler, vold og kjøring i beruset tilstand.

Det var i januar 2014 at en sivil politipatrulje stoppet mannen og at det hele utviklet seg til et basketak. 45-åringen skal blant annet ha spyttet på en av politibetjentene, og slått og sparket en annen.

​I retten erkjente han straffskyld for å ha kjørt ruspåvirket uten førerkort. Han forklarte at han var fortvilet og rådvill. Kort tid i forveien hadde han fått dårlige nyheter fra Syria hvor sønnen oppholdt seg.

Han var også tiltalt for et annet tilfelle av ruskjøring, ulovlig oppbevaring av pistolammunisjon og 100 dopingtabletter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stakk av etter påkjørsel

    Politiet etterlyser en bilfører etter en kollisjon på Ryggeveien i Moss i går kveld. På Twitter skriver de at en bilfører meldte at han var påkjørt av en bil som kjørte på feil side av en trafikkøy ved 21.30-tiden. Bilen politiet etterlyser føreren av kjørte i retning Råde.

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.