NRK Meny
Normal

Får selge stadionnavnet på Melløs

Bystyret i Moss vedtok mandag kveld at Moss Fotballklubb og flere andre brukere av stadion skal få rettighetene til å selge stadionnavnet på Melløs.

Melløs Stadion

Bystyret i Moss har vedtatt at stadionnavnet på Melløs kan selges.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Så sent som 19. september sa AP-flertallet i Moss nei til å la fotballklubben få rettighetene til å selge stadionnavnet. Men lenge har det vært klart at det nye borgerlige flertallet ønsker å selge navnet.

I kveldens bystyre ble det klart at brukerne av Melløs stadion allikevel skal få rettighetene til å selge navnet på stadion, det bekrefter Frps Erlend Wiborg til NRK.no.

– Det er ingen hemmelighet at økonomien i Moss kommune er veldig trang. Nå vi kan bidra økonomisk til idrettslivet i Moss uten at det koster kommunen et eneste øre, så synes vi at dette er en god løsning.

Dermed kan det være kanskje være duket for fotball på Helly Hansen Arena eller Peterson Arena neste år.

Pengene skal fordeles på brukerne

Ifølge Wiborg forutsetter vedtaket at inntekter fra salg av stadionnavn også skal komme andre brukere av stadion til gode. Det vil si lag som Moss IL og Rapid Athene.

Bystyret har også satt enkelte betingelser for salg av navnet.

– Vi har sagt at utleien av navnet formelt sett skal godkjennes av formannskapet, det har vi vært klare på. Men det er fotballklubben og de andre brukerne som nå må gå i dialog med næringslivet og se om det er noen større aktører som ønsker å kjøpe stadionnavnet.

Det er ikke litt som å selge arvesølvet?

– Nei, det vil jeg ikke si. Det er mange stadionnavn som blir solgt, men stadion er fortsatt eid av Moss kommune.

Les også:

Det er ikke kjent hva stadionnavnet kan være verdt for et lag som ligger i 2. divisjon og har kniven på strupen økonomisk.

Ledelsen i klubben har imidlertid tidligere uttalt at inntektene fra et eventuelt salg av stadionnavnet kan være den største inntektskilden til klubben.

Det har ikke lykkes NRK Østfold å få en kommentar fra leder i Moss FK, Geir Henæs i kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: