NRK Meny
Normal

Far mishandlet to-årig sønn

En 37 år gammel mann er dømt for å ha mishandlet sønnen fra han var to til han var fem år.

Halden tingrett
Foto: Rainer Prang / NRK

Halden tingrett fant mannen også skyldig i vold mot sin tidligere ektefelle.

I følge tiltalen som ble lagt frem for Halden tingrett tidligere i måneden skal mannen en rekke ganger ha slått, sparket og dyttet sin sønn fra han var to og et halvt år og i en periode på tre år. Mannen var også tiltalt for mishandling av ektefellen, ved slag, spark, lugging, kloring med mer.

Mannen sendte også tekstmeldinger til kvinnen, i strid med besøksforbudet som ble lagt ned etter at saken ble rullet opp. I tillegg var han tiltalt for å ha kommet med trusler overfor sin tidligere ektefelle.

I retten erkjente 37-åringen at han hadde sendt tekstmeldinger til tross for besøksforbudet, men han erkjente ikke skyld i voldsbruk eller trusler.

– En sammensvergelse

I retten hevdet mannen at han var utsatt for en sammensvergelse fra den tidligere ektefellen og hennes familie. Han hevdet at moren satte barna opp mot ham, og at det hele var en følge av en økonomisk strid mellom mannen og hans tidligere ektefelle.

I retten forklarte kvinnen at hun ikke hadde meldt fra til barnevernet, fordi mannen hadde truet med at da ville barnevernet ta fra dem barna.

Retten fikk presentert dommeravhør av sønnen. I avhørene fortalte barnet om en rekke episoder av voldsbruk. Flere andre vitner fortalte også om hva de hadde sett i den aktuelle familien.

Dømt til fengsel

Halden tingrett fant det bevist at mannen hadde brukt vold mot både mot sønnen sin og mot ektefellen. Retten fant ikke beviser for at mannen hadde sendt ektefellen trusler, men fant at han hadde brutt besøksforbudet ved å sende en tekstmelding til henne.

Mannen har fått en dom på fengsel i sju måneder, tre måneder av straffen er gjort betinget. Han er også dømt til å betale 30.000 kroner i oppreisning til sønnen og samme beløp til kvinnen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Folk i Hobøl uten vann

    Det er brudd på en hovedvannledning i Hobøl. Det innebærer at store deler av nordre Hobøl er uten vann. Kommunen jobber med å finne bruddstedet.

  • Lettere å avsløre journalsnoking

    Det skal bli lettere å avdekke journalsnoking. Fra januar neste år gjør Helse Sør-Øst det langt enklere å få innsyn. Da skal alle pasienter kunne logge seg inn på helsenorge.no og lese egne journaldokumenter, men også en logg over hvem som har sett i journalen.