NRK Meny
Normal

Får lov til å bygge enklere gangveier

Østfold får lov av Samferdselsdepartementet til å bygge enklere og billigere gang- og sykkelstier. Det skriver departementet i et brev.

Gang- og sykkelvei

Illustrasjonsfoto: Gang- og sykkelvei.

Foto: NRK

Østfold fylkeskommune har søkt om å bygge gang og sykkelsti til Hvaler med lavere standard som et pilotprosjekt. I et brev skriver Samferdselsdepartementet at det kan fylkeskommunen avgjøre selv.

Samferdselspolitisk talsmann i Frp, Håvard Jensen, sier dette vil gjøre det mulig å få på plass flere tilbud til myke trafikanter raskere.

Håvard Jensen

Håvard Jensen, samferdselspolitisk talsmann, Østfold Frp.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Hvis vi er kreative og tenker oss om tror jeg vi kan doble mengden, sier Jensen som mener det må komme flere investeringer på gang- og sykkelvei.

– Kommuner som har sett at det ikke er noe fint å bygge gang- og sykkelvei til 30.000 - 40.000 kroner meteren, kan kanskje se en mulighet til å få ferdig veiene, mener Jensen og trekker fram Råde som eksempel på hvor en kan få mer gang- og sykkelvei nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.