NRK Meny
Normal

Får ikke penger til ungdomslos

Fredrikstad kommune har fått avslag på søknaden sin om å fortsette ungdomslos-prosjektet.

Rådhuset i Fredrikstad kommune

Fredrikstad kommune får ikke ny støtte til ungdomslos.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke får støtte, vi gjorde mange forsøk, men fikk dessverre ikke innvilget søknaden, sier Anne-Kari Sønsterød, spesialrådgiver i Fredrikstad kommune.

Fredrikstad var én av 15 kommuner som var med på prøveprosjektet som ble startet av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet for tre år siden.

Prosjektet har nå blitt en permanent ordning, og alle kommuner kan søke om støtte til ungdomslos. Det gjorde Fredrikstad, men fikk avslag.

Positive resultater

Målet er å styrke oppfølging av sårbar ungdom i alderen 14 til 23 år i tillegg til å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

Steinar Ekeberg er rektor ved Kvernhuset ungdomsskole, som var administrativt senter for prøveprosjektet. Han forteller om gode resultater.

– Vi har sett at usikker ungdom trenger overraskende lite hjelp til å komme inn på videregående. Vi nådde frem til ungdom som vi mest sannsynlig ikke ville nådd frem til uten prosjektet. Det hadde helt klart en positiv effekt, sier han.

Håper på reprise

Sønsterød håper de får videreføre prosjektet om tre år.

– Vi håper å få muligheten til å jobbe på denne måten på et senere tidspunkt, for det er en veldig god måte å jobbe på, sier hun.

Halden, Eidsberg og Rakkestad kommune er blant de som har fått innvilget støtte til ungdomslos de tre neste årene. Hvilke kommuner som får støtte, kan du se her.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høili fortsetter som FFK-sponsor

    Milliardær Terje Høili vil også kommende sesong være hovedsponsoren til Fredrikstad Fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Verken klubben eller sponsoren vil si hvor mye penger som ligger i avtalen de nå har signert.

  • Trafikken går igjen på østre linje

    Kommunikajsonsproblemene på østre linje er løst og togene går igjen, melder NSB.