NRK Meny
Normal

Får ikke felle ulv til tross for hundedrap

Halden Viltforening reagerer sterkt på at Miljøverndepartementet sier nei til ulvejakt i Halden.

Hund drept av ulv

Hund drept av ulv i Halden.

Dette til tross for nye funn som tydet på at det kan være flere ulver i området enn myndighetene har regnet med.

Syv hunder drept av ulv

Jon Stabækk i Halden viltforening

Jon Stabekk i Halden viltforening.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Ifølge Jon Stabekk i Halden Viltforening kan det ha vært mer enn 20 ulver i området. Stabekk sier det ikke kan være riktig at Halden skal belastes med så mange ulver.

– Jeg synes det er trist. Det viser at det kun er politikk som ligger bak ulveavgjørelser og ikke faglig rådgivning, sier Stabekk.

Det er dokumentert at ulvene i Dals Ed - Halden har drept minimum sju hunder, og de fleste av disse er drept på norsk side.

For mange ulver i en kommune

Ifølge Direktoratet for Naturforvaltning er det to grenseflokker og en helnorsk flokk som vanker i Halden kommune for øyeblikket.

– Hvis det virkelig ønskes ulv i Norge, bør revirene spres på mer enn en kommune. Det virker som toleransegrensen for skyting av ulv er høyere for kommuner med mer ulv, sier Stabekk til NRK.

Gir ikke opp å få felle ulv

I tillegg til viltforeningen er det seks andre organisasjoner som står bak anken på søknaden om å få felle ulv.

– Vi kommer ikke til å gi opp å få skyte ulv. Men hva vi gjør videre nå etter dette avslaget, må vi diskutere i foreningene. Men jeg har fått flere telefoner fra folk som er engstelige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.