NRK Meny
Normal

Far frifunnet for å ha bestilt drap

En 43 år gammel Fredrikstad-mann er i Oslo tingrett frifunnet for tiltalen om å ha bestilt drap på datterens kjæreste.

Oslo tingrett inngangsparti opplyst

Saken ble behandlet i Oslo tingrett over fem uker.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Mannen var tiltalt for å ha betalt 250.000 kroner til en 27-åring for å drepe kjæresten til datteren.

27-åringen ble også frifunnet, skriver Dagbladet.

Et flertall i retten mener det ikke kan bevises at det ble inngått en avtale om drap, men at det er sannsynlig at pengene var knyttet til en muntlig avtale om et bilvaskeri.

Betinget for vold

Familiefaren ble samtidig dømt for å ha slått sin nå 19 år gamle datter. Retten mener volden var motivert ut fra ønske om at kjæresteforholdet skulle avsluttes, skriver avisen.

43-åringen dømmes til to års fengsel for vold mot datteren. Han har allerede sonet 118 dager i varetekt, og resten av dommen gjøres betinget.

Også fire andre personer er dømt i saken. Tre menn og én kvinne erkjenner straffskyld for kidnapping og mishandling av kjæresten til datteren.

De fire var for øvrig ikke tiltalt for bestillingsdrap, da påtalemyndigheten mente de kun var ute etter å lure den 43 år gamle Fredrikstad-mannen, ved å sende ham bilder som ga uttrykk for at den kidnappede kjæresten var død.

– Min klient kommer til å forklare at han ville late som om han skulle drepe 19-åringen og gi oppdragsgiveren et falskt, men troverdig inntrykk av at jobben var utført, har forsvareren til en av mennene, Tom Berth-Hofstad, tidligere uttalt til VG.

– Utsatt for grov vold

Et av ofrene i saken, en 19 år gammel mann, ble en søndag i februar i 2014 skygget på vei hjem fra kjæresten, tvunget inn i en bil, bortført og mishandlet i en leilighet i Oslo.

Mannen ble til slutt sluppet fri nesten et døgn etter at han ble kidnappet.

Politiet mener 19-åringen ble kneblet, bundet og slått gjentatte ganger i hodet med knyttet neve, og med ledninger eller kabler mot ryggen.

– Vi mener han ble utsatt for grov vold, og det har de som var med på det også delvis erkjent. Det finnes bildebevis, sa statsadvokat Trude Antonsen til NRK i januar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.

  • Tar trolig FFK til retten

    Tidligere FFK-profil Hans Erik Ramberg er misfornøyd med måten han ble sagt opp på av klubben i fjor i høst, og nå må partene trolig møtes i retten. Ramberg var ansatt i en 50 prosent stilling som markedsansatt i FFK, men mistet jobben da klubben rykket ned. Etter gårsdagens rettsmekling i Fredrikstad tingrett har partene fortsatt ikke kommet til enighet, skriver Fredriksstad Blad.