NRK Meny
Normal

Far dømt for sønnens fyllekjøring

Far og sønn var på byen sammen og drakk alkohol. Da byturen var over, lot faren den berusete sønnen uten førerkort kjøre bilen hjem.

Fyllekjøring (Illustrasjonsfoto)

Både far og sønn var fulle etter å ha vært på byen sammen. Likevel lot faren sønnen kjøre bilen da de skulle hjem.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Nå er han dømt for å ha latt en annen bruke bilen sin uten å forvisse seg om personen fylte vilkårene for å kjøre bil.

Ble kjørt hjem av sønnen

Det var i januar i fjor at tiltalte, sønnen hans og en kamerat dro til byen i tiltaltes bil. Etter å ha drukket alkohol på et utested, ble det uenighet om betalingen fordi den ene av de tre manglet dekning på kortet.

Kameraten og sønnen dro fra utestedet og hjem til kameraten. Der ble tiltaltes sønn overlatt til seg selv i bilen, og han valgte derfor å dra tilbake for å hente faren.

Tiltalte gikk på egne ben inn i bilen, og han lot sønnen kjøre seg hjem til tross for at sønnen både var full og ikke hadde førerkort.

Mistet førerkortet

I retten påstod faren at han ikke husket å ha sittet på med sønnen eller at det var tiltaltes bil som ble brukt, men retten dømte ham som om han var edru.

Straffen ble 21 dagers fengsel med to års prøvetid, og han får ikke lov til å kjøre bil på to år. Dersom han ønsker førerkortet tilbake, må han avlegge ny fullstendig førerprøve.

I tillegg må mannen betale saksomkostninger på 6500 kroner inen to uker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sendt til Kalnes

    De to personene som var involvert i en trafikkulykke på Kjøkøya i Fredrikstad er sendt til Kalnes for en sjekk.

    Bil av veien
    Foto: Håkon Hov Martinsen / NRK
  • Størst skogbrannfare i Rygge

    Huggenes mellem i Rygge er det stedet i Norge hvor det er høyest fare for skogbrann. Indeks på over 70 betyr meget stor skogbrannfare i YRs varsel-indeks, mens Rygge har en indeks på 174. Denne vil også stige i dagene fremover. Ellers i fylket er det også meget stor skogbrannfare.