NRK Meny
Normal

Fantastisk sommer for turismen i Østfold

Sommeren 2015 ser ut til å bli en svært god en for turistnæringen i Østfold.

Skjærhalden

Hvaler er blant de stedene svært mange turister strømmer til i sommer.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi merker spesielt godt at internasjonale turister kommer strømmende til fylket.

Det forteller reiselivssjef i Visit Fredrikstad og Hvaler, Maja Nielsen. Ifølge henne merker næringen oppsving. Hun mener mye av grunnen til den positive utviklingen kommer fra internasjonal markedsføring og samarbeid med turistnæringen i Oslo.

– Spesielt for de internasjonale turistene som kommer hit ligger mye av årsaken til at de har hørt om oss i hjemlandet. Men det er selvfølgelig ikke bare utenlandske ferierende som tar turen. Også nordmenn ferierer mye i eget land i sommer.

LES OGSÅ:

Svak krone

Hun bekrefter at for nordmenn sin del kan mye av grunnen ligge i den svake krona, og at det da er dyrere å dra til utlandet. Det samme gjelder selvfølgelig også for dem som kommer fra utlandet. En svak krone gjør det attraktivt å legge sommeren til Norge.

– Også har vi mye å by på som turistene gleder seg over. Alt fra fiske i skjærgården til sightseeing i Gamlebyen i Fredrikstad.

Nielsen ønsker ikke å gå ut med noen eksakte tall ennå, for de er ikke klare før over helgen. Men det er ikke bare Østfold som nyter over all forventning av turistene i sommer. Også Hurtigruten går godt, og ser ut til å få den beste sommeren noensinne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter til Kalnes

    Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

    Sykehuset Kalnes
    Foto: Tor-René Stryger / NRK
  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.