NRK Meny
Normal

Fantastisk sommer for turismen i Østfold

Sommeren 2015 ser ut til å bli en svært god en for turistnæringen i Østfold.

Skjærhalden

Hvaler er blant de stedene svært mange turister strømmer til i sommer.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi merker spesielt godt at internasjonale turister kommer strømmende til fylket.

Det forteller reiselivssjef i Visit Fredrikstad og Hvaler, Maja Nielsen. Ifølge henne merker næringen oppsving. Hun mener mye av grunnen til den positive utviklingen kommer fra internasjonal markedsføring og samarbeid med turistnæringen i Oslo.

– Spesielt for de internasjonale turistene som kommer hit ligger mye av årsaken til at de har hørt om oss i hjemlandet. Men det er selvfølgelig ikke bare utenlandske ferierende som tar turen. Også nordmenn ferierer mye i eget land i sommer.

LES OGSÅ:

Svak krone

Hun bekrefter at for nordmenn sin del kan mye av grunnen ligge i den svake krona, og at det da er dyrere å dra til utlandet. Det samme gjelder selvfølgelig også for dem som kommer fra utlandet. En svak krone gjør det attraktivt å legge sommeren til Norge.

– Også har vi mye å by på som turistene gleder seg over. Alt fra fiske i skjærgården til sightseeing i Gamlebyen i Fredrikstad.

Nielsen ønsker ikke å gå ut med noen eksakte tall ennå, for de er ikke klare før over helgen. Men det er ikke bare Østfold som nyter over all forventning av turistene i sommer. Også Hurtigruten går godt, og ser ut til å få den beste sommeren noensinne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kuttskader i magen

    Politiet meldte i natt at de rykket ut med store politistyrker til Mysen etter at ei dame ble funnet med kuttskader i magen på en bensinstasjon. Kvinnen ble fløyet til Ullevål, hvor hun er til behandling. Kun overfladiske skader. Politiet melder at de har sikret gode spor fra stedet og har avsluttet den operative politinnsatsen på stedet.

  • Kokepåbud av drikkevann i Våler

    Store deler av Våler var uten vann i 21-tiden i kveld. Ved 22-tiden var hovedvannforsyningen lagt om slik at husstandene som ble rammet fikk tilbake vannet. Det er innført kokepåbud inntil godkjente vannprøver foreligger, skriver Moss Avis.