NRK Meny
Normal

Fant pose med smykker, må betale bot

Fredrikstad tingrett har dømt en kvinne til å betale samlet 5.600 kroner i bot og saksomkostninger etter at hun beholdt smykker hun fant på et toalett.

Kjøpesenteret Torvbyen, Brochsgt. 7-11, Fredrikstad

Kvinnen fant en pose med smykker på et toalett på Torvbyen i Fredrikstad.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

I februar i fjor besøkte kvinnen en kafe på Torvbyen i Fredrikstad. Under besøket der besøkte hun toalettet. På en knagg hang en pose med smykker. Posen inneholdt to halskjeder med anheng, et armbånd og en klokke. Tingene hadde en samlet verdi på rundt 3.000 kroner.

Avslørt av videoopptak

Kvinnen meldte ikke fra om funnet, hverken til senterkontoret eller til politiet. I juni ble kvinnen kontaktet av politiet. Videoopptak viser kvinnen som kommer ut fra toalettet med posen.

Hun innrømmet for politiet at hun hadde tatt med seg posen, men sa at hun ikke hadde ment å beholde dem. Hun leverte da posen med smykkene til politiet. Smykkene lå i eskene sine og fremsto som ubrukt.

Kvinnen forklarte for politiet at hun hadde fulgt med i avisen for å se om noen savnet smykkene, men hun tok ikke kontakt verken med politiet eller med senterkontoret på kjøpesenteret.

Møtte ikke i retten

Dermed ble kvinnen tiltalt for å ha tilegnet seg hittegods i strid med loven. Saken kom opp for tingretten i Fredrikstad i forrige uke, men tiltalte møtte ikke i retten.

Påtalemyndigheten la ned påstand om en bot på 3.600 kroner for kvinnen, i tillegg til saksomkostninger. Tingretten kom fram til at en bot på 3.600 kroner er riktig og plusset på 2.000 kroner til dekning av saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjeggkre ga prisavslag

    Et par får 408 000 kroner i prisavslag fordi det var skjeggkre i en bolig de kjøpte på Kråkerøy i Fredrikstad for 6,8 millioner kroner. I dommen fra Fredrikstad tingrett går det fram at skjeggkre gjør minimale materielle skader, men vil være sjenerende og ubehagelig for beboerne.

    Skjeggkre i limfelle
    Foto: Sindre Reinholt
  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.