NRK Meny
Normal

Mistenker enda et kattedrap i Halden

For tredje gang siden september har det blitt funnet et delvis nedgravd kattelik i Holterskogen i Halden. – Vi ser sakene i sammenheng, sier politiet.

Nedgravd kattelik undersøkes ved Halden Dyreklinikk

Dyrepleier Elise Klevmo ved Halden Dyreklinikk forteller at det har vært vanskelig å gjøre undersøkelser av den døde katten.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Det var fredag ettermiddag at turgåere i det populære friluftsområdet utenfor Halden sentrum kom over den døde katten, og varslet politiet.

– Katten er levert til veterinær for videre håndtering. Det ser ut som at den har ligget en god stund, sier politiførstebetjent Vidar Andersen ved Halden politistasjon til NRK.

Kan gi fengselsstraff

Vidar Andersen

– Vi ønsker å få en slutt på at katter blir mishandlet på denne måten, sier politiførstebetjent Vidar Andersen ved Halden politistasjon.

Foto: Odd skjerdal / NRK

Tidligere i høst har det blitt funnet to kattelik i det samme området som Andersen sier det er tydelig at har blitt utsatt for mishandling. Han kan foreløpig ikke fastslå at det samme har skjedd i dette tilfellet.

– Det tyder på det i og med at katten er nedgravd i samme område, men den er litt for mye i oppløsning til at vi kan si det så sikkert som i forrige sak.

Ifølge Halden Dyreklinikk var det ingen ID-merking å finne på den døde katten.

Saken er anmeldt i henhold til dyrevelferdsloven, og den eller de som står bak risikerer fengselsstraff. Politiet forsikrer at de tar dette på største alvor.

– Vi ser sakene i sammenheng og er bekymret. Det er tydelig at det er en eller flere personer som gjør dette, og vi anser at disse trenger hjelp. Vi ønsker å få en slutt på at katter blir mishandlet på denne måten, sier Andersen.

Ber om tips

Foreløpig har de ingen mistenkte, men de ønsker å komme i kontakt med en person som ble observert i området av dem som fant det siste katteliket.

– Det er en mann, rundt 1,70 meter høy, kraftig bygd/lubben med boblejakke og hette som var i skogsområdet rundt den tiden som katten ble funnet, mellom 16 og 16.30 den 19. desember, sier politiførstebetjenten.

– Hvis denne personen kan ta kontakt med politiet hadde det vært fint.

Årssaken til at politiet går ut i media med dette er at de ønsker publikums hjelp til å oppklare sakene.

– Vi har vært på rundspørringer, snakket med naboer og spurt om de har sett noe. Det har ikke ført oss nærmere noen gjerningsperson, men vi ber om at folk holder øynene åpne og melder fra til oss hvis de hører katter som blir plaget i dette området, sier Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet for drapsforsøk

    Den antatte knivstikkeren på Krapfoss fra fredag er siktet for drapsforsøk. Han ble varetektsfengslet for to uker i går ettermiddag på grunn av faren for bevisforspillelse, bekrefter politiadvokat Anette Steen. Det er så langt ikke kjent om kjennelsen blir anket. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

    Knivstikking i Moss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.