NRK Meny
Normal

– Jeg skjønte ikke hva det var som glinset

Ti år gamle Oliver Lunde fra Askim fant en giftering på havets bunn i Hellas. Nå får straks en mann i Mo i Rana ringen tilbake på fingeren.

Oliver Lunde

RINGFINNER: Oliver Lunde fant ringen mens han dykket på en strand i Hellas i høstferien. Det er det en mann i Mo i Rana som er glad for.

Foto: Privat

Inge Skevik mistet gifteringen på Rhodos i sommer og overraskelsen var stor da han fikk en telefon tirsdag morgen.

Da vi kom hjem la mamma den ut på Facebook, men det ble ikke så mange delinger. Så prøvde storesøsteren min og da var det mange som delte

Oliver Lunde

– Jeg var helt sikker på at den var borte for alltid, sier han til NRK.

Sporløst forsvunnet

I august mistet han gifteringen på ferie på Rhodos, men takket være Facebook og 4.500 delinger får han straks ringen tilbake i posten.

– Kona mi ringte fra jobben og sa at en kollega hadde snappet om en sak om en ring, forklarer pensjonisten.

Inge Skevik

GLAD: Inge Skevik er glad ringen nå er funnet og han straks kan få den i posten.

Foto: Privat

Ringen hadde blitt litt trang og den passet bare på lillefingeren, men solkrem, saltvann og sand må ha gjort at den falt av, forteller han.

Selv om han lette i sanden, rotet rundt i håndklær og gikk langs strandkanten, var ringen sporløst forsvunnet.

– Kona spurte om jeg hadde mistet ringen, og det hadde jeg jo. Så var det min ring, og det er jo helt utrolig, sier han.

Etterlyste eieren i Hellas

En måned senere er nemlig ti år gamle Oliver Lunde og familien på ferie på samme sted. Askim-gutten brukte mye tid i sjøen med dykkermaske.

– Jeg dykket etter fisker da jeg fikk se noe som glinset. Jeg skjønte ikke helt hva det var, så jeg spurte mamma og hun sa det var en giftering, forteller han.

Familien forhørte seg først på hotellet der de bodde, men ingen hadde mistet en ring med inskripsjonen «Din Elin».

– Da vi kom hjem la mamma ut et bilde på Facebook, men det ble ikke så mange delinger. Så prøvde storesøsteren min og da var det mange som delte, forteller han.

Oliver Lunde
Foto: Privat

Han synes det er stas at historien har fått en lykkelig slutt.

– Jeg synes det har vært gøy å finne eieren av ringen og så synes jeg det har vært morsomt at bildet har blitt så mye delt, forteller han.

Inge Skevik i Mo i Rana vil straks få ringen i posten, og sier til NRK at han tror det nå er på tide å utvide ringen så ikke det samme skjer igjen.

Han og kona giftet seg i 2000, men har vært sammen siden 1988.

– Nå skal det bli godt å få ringen tilbake, sier han til NRK.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.