Hopp til innhold

Fant frem rødblyanten etter å ha lest fylkeskommunens stillingsannonse

Lærer ved Frederik II VGS og leder av Østfold mållag, Magne Aasbrenn, er lite imponert over utlysningsteksten til rektorstillingen ved sin egen arbeidsplass.

Leder i Østfold Mållag Magne Aasbrenn

Leder i Østfold Mållag Magne Aasbrenn .

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Dermed fant han frem rødblyanten og rettet feilene han fant – og la det hele ut på Twitter.

– Det jeg reagerte på var at det var mange språkfeil der. Det irriterte yrkesstoltheten min litt, sier han til NRK.no.

Skjermdump

Skjermdump av Aasbrenns Twitter-melding

– Ser ikke feilen på data

Det er Østfold fylkeskommune som søker etter en engasjert rektor med både lederkompetanse og ledererfaring fra pedagogisk arbeid. Feilene Aasbrenn har funnet, mener han er en konsekvens av datamaskin som verktøy.

– Dette er nok en del av en tendens over hele samfunnet at ting blir korrekturlest på en skjerm og så ser en ikke hva som er galt. Dette er en side av dataverden som gjør at en ikke tar ting så nøye lenger, mener han.

– Hvilke feil har du funnet i teksten?

– En tydelig og vanlig feil i den utlysningen er datoen. Det står søknadsfrist «3. April», og april har en stor A. Det er en slik retting som kommer automatisk i Word. Datamaskinen overskriver hodet. Det er komma der det skal være punktum, stor bokstav, liten bokstav. Det er ikke veldig fæle feil, men slums gjennom hele teksten, sier han.

Må være rom for feil

Aasbrenn mener at folk i fylkeskommunen bør se feilene selv, men han kommer likevel til å ta kontakt med og gjøre dem oppmerksomme på annonsen.

– Vi ser jo det samme eksempelet på førstesiden til Fredriksstad Blad i dag hvor det står på Latin. Folk som publiserer har dessverre litt lett for å se fort over ting. Men det må jo være rom for feil. Det er språk – det er ingen som har dødd, sier han.

– Vi har tatt Aasbrenns innspill til etterretning og har rettet annonsen. Dette er ikke en annonse som er sendt ut, men som ligger på våre nettsider. Nå må vi bare sørge for bedre kvalitetssikring i fremtiden, for det skal jo ikke være slik, sier fylkesdirektør Einar Wium til NRK.no.