NRK Meny
Normal

Fant er «Bikkja i bakken» i år

Border collien «Fant» (5) fra Hobøl skal underholde titusenvis av tilskuere i Holmenkollen 9. mars.

Bikkja i bakken 2014

Dette bildet av Fant publiserte Marianne Elise Methi på Instagram for å delta i konkurransen.

Foto: Privat

«Bikkja i bakken» er en gammel tradisjon som har blitt tatt opp igjen de siste årene.

Marianne Elise Methi

Marianne Elise Methi og border collien «Fant» får en spesiell rolle under Holmenkollsøndagen i år.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Den originale bikkja i bakken var i utgangspunktet et uhell da en hund kom vekk fra eieren sin, og kastet seg inn i unnarennet i Holmenkollen i pausen mellom omgangene for over 50 år siden.

For to år siden gikk Skiforeningen aktivt ut og søkte etter den nye bikkja, og valget falt til slutt på Fiffi, en vorsteh fra Bærum.

Under årets renn er det et sjarmtroll fra Østfold som skal få boltre seg fritt til «Kollenbrølet». Navnet er Fant og hunden er fra Hobøl, skriver smaalenene.no.

– Først tenkte jeg «yes!». Men så kom jeg hjem og fikk tenkt meg litt om, og da tenkte jeg; «shit, hva er det jeg har meldt meg på?», ler matmor Marianne Elise Methi.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

En gammel tradisjon har blitt tatt opp igjen de siste årene. BIKKJA I BAKKEN kalles den - en løs hund som får underholde publikum i pausen under Holmenkollrennet. Under årets renn er det et sjarmtroll fra ØSTFOLD som skal få boltre seg fritt - til Kollenbrølet!

Reporter: Lotte Olsen/NRK. Fotograf: Christian Nygaard-Monsen/NRK.

Annie og Hjem

Årets vinner ble kåret på bildedelingstjenesten Instagram. Fant er en fem år gammel border collie, og få i utgangspunktet en enkel jobb.

Han skal «bare» løpe litt rundt i bakken for så å komme tilbake til eieren.

– Ikke sant det skal gå bra? Jada, sier Methi mens hun koser med hunden.

Fant har erfaring fra både scene og reklamefilm. Blant annet var han på scenen i rollen som «Sandy» under alle de 45 forestillingene av Annie-oppsetningen på Folketeateret i Oslo.

I tillegg har han vært med i NRKs dramaserie «Hjem». Men hva skjer når 30.000 mennesker ringer med kubjeller og heier?

– For å være helt ærlig, så tror jeg ikke at han bryr seg så veldig mye om det. Så lenge jeg har en pølsebit eller en ball i hånda, så går det greit.

– Jeg er kjempestolt. Også er det heldigvis bare snakk om én dag, så da går det greit, ler hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.