NRK Meny
Normal

Fant død rotte i veggen ved operasjonssal

Ansatte ved Sykehuset Østfold reagerte på stram lukt.

Sykeshuset Østfold

En død rotte ble funnet i veggen på Sykehuset Østfold (illustrasjonsbilde).

Foto: NRK

I veggen inn mot en av operasjonssalene på Sykehuset Østfold avdeling Moss fant de nylig en død rotte.

Tore Dag Olsen

Prosjektdirektør ved Sykehuset Østfold, Tore Dag Olsen forteller at det er uheldig å ha en rotte på et sykehus.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Prosjektdirektør ved Sykehuset Østfold, Tore Dag Olsen, bekrefter at rotta ble avdekket etter at ansatte varslet om ubehagelig lukt.

– Det som avdekket det først var at det var en merkelig lukt der. Da gjorde vi en inspeksjon i rørdelen på sykehuset, og da fant vi det, sier Olsen.

Anticimex, et firma som bekjemper skadedyr, har nå vært på besøk på sykehuset. For i veggen ved en av operasjonssalene ble den døde rotta funnet sammen med en stor mengde bananfluer.

– Det er gjerne knyttet til den rotta, sier Olsen.

Sykehuset er nå i ferd med å renovere operasjonsstuene i bygget fra 1976, og det var i den forbindelse rotta ble funnet, forteller prosjektdirektøren.

– Det er vel fra gammel av at vi ikke vet om alle åpninger inn til sykehuset. Sånne type ting skal i utgangspunktet ikke skje i det hele tatt. Derfor er det veldig fint at vi oppdager det i tide, slik at vi får gjort saneringsarbeidene så vi får den renhetsgraden vi trenger.

Hvor alvorlig er det å få en rotte så tett på en operasjonssal?

Rotter er kjent for å være smittebærere av det meste, så det er veldig uheldig og veldig uønsket for oss å ha sånne ting bare i nærheten av et sykehus.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.