NRK Meny
Normal

Fant amfetamin i surkålen

Tollerne på svinesund har beslaglagt 3,5 kilo med amfetamin.

Amfetamin i surkål

I surkålen var det gjemt poser som var fulle av amfetamin.

Foto: Tollvesenet

Narkotikabeslaget ble gjort på grenseovergangen ved Svinesund da tollerne stanset en polskregistrert personbil om ettermiddagen 31. januar i år.

I bilen satt en 38 år gammel mann som fortalte at han skulle besøke en venn i Oslo. Funn i bilen tydet imidlertid på at han i virkeligheten var på vei til Arendal.

Tollerne fattet mistanke om at mannen forsøkte seg på smugling og valgte å undersøke bilen hans nærmere. I bagasjen fant de blant annet to fem-kilos bøtter som skulle inneholde surkål med gulrøtter.

– Vi har sett at smuglerne har prøvd å ta med seg narkotika i forseglede hermetikkbokser, innbakt i brødvarer og annen type mat. Dette er kjente modus, sier Per Solbjerg ved tollstasjonen på Svinesund til NRK.no.

(Artikklen fortsetter under bildet)

Amfetamin i surkål

Mannen hadde med seg to fem-kilos bøtter med surkål - og narkotika.

Foto: Tollvesenet

Flere smuglere med narkotika i mat

Da tollerne skannet bøttene fant de nemlig mer enn bare ren mat. I begge bøttene med surkål lå det også poser med totalt 3,5 kilo amfetamin. Dette er ikke første gang smuglerne prøver å bruke mat for å skjule narkotika.

Tidligere i år ble to personer stanset med 4000 rohypnol-tabletter som var bakt inn i to brød. Smuglere har også forsøkt å smugle narkotika i både juicekartonger og puter - uten nevneverdig hell.

– Det er ikke dagligdags, men det er heller ikke et helt nytt fenomen. Dette er noe som skjer fra tid til annen, sier Solbjerg.

Tollbeslaget etterforskes av Østfold politidistrikt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.