Rømte fra fengsel i Trøgstad etter ett døgn

For andre gang på to uker har en fange klart å rømme fra fengsel i Trøgstad ved å hoppe over gjerdet.

Trøgstad fengsel

RØMT: For andre gang på to uker har en innsatt ved Indre Østfolds fengsel i Trøgstad rømt.

Foto: Espen Torgersen / NRK

En fange i Indre Østfold fengsels avdeling i Trøgstad stakk tirsdag av fra fengselet ved å klatre over et gjerde.

Det opplyser politiet i Follo via Twitter.

– Vi fikk melding fra fengselet om at en som var blitt innsatt dagen i forveien var savnet. De antar at han hadde forsvunnet rundt klokken 17.45, og det ble avdekket ved en senere opptelling. I etterkant fant man blant annet en hanske og noen spor på utsiden av gjerdet, sier operasjonsleder Gisle Lindheim Sveen i Follo politidistrikt til NRK.

Det er andre gang på kort tid at en innsatt rømmer fra Indre Østfold fengsel. Den forrige gangen det skjedde var 12. desember. Da rømte en norsk filmkjendis fra fengselet, og hoppet inn i en bil som ventet ut på utsiden.

Også i dette tilfellet skal fangen ha kommet seg over et gjerde, men politiet presiserer at det ikke dreier seg om en kjendis denne gang.

Laster Twitter-innhold

Ifølge Lindheim Sveen skal mannen i 30-årene ha sittet inne for mindre alvorlige forhold, og han ansees ikke som farlig

– Han er ikke funnet, men han er nå etterlyst. Ved påtreff av politiet, så vil han bli pågrepet og forsøkt gjeninnsatt i enten det samme fengselet eller et annet fengsel, forteller operasjonslederen til NRK like før klokken 06.00 onsdag morgen.

Indre Østfold fengsel har to avdelinger, en i Eidsberg og en i Trøgstad. Mens førstnevnte er et vanlig fengsel med høyt sikkerhetsnivå, er avdelingen i Trøgstad – som er en tidligere militærleir – et fengsel med lavt sikkerhetsnivå.

(NRK/NTB)