NRK Meny
Normal

Faktor-fabrikken kan bli solgt

Flere kjøpere har vist interesse, men det vil ta tid før det kommer en avklaring, sier bobestyrer Leif Erik Madsen.

Faktor Eiendom brukte 300 millioner kroner på å bygge fabrikken på Rudskogen i Rakkestad.

Den driftes av datterselskapet Faktor industrier og leverer moduler til ulike typer bygg, blant annet til det mye omtalte studentboligprosjektet i Bergen .

Etter konkursen i Faktor Eiendom er fremtiden til fabrikken og de ansatte der svært uviss.

Bobestyrer Leif Erik Madsen har tidligere sagt til NRK.no at det viktigste nå er å vurdere om det er mest hensiktsmessig å selge eller videreføre driften i de forskjellige virksomhetene i konsernet.

LES OGSÅ:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leif Petter Madsen

Bobestyrer i Faktor Eiendom Leif Erik Madsen.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Intensiv møtevirksomhet

Nå viser det seg at flere kjøpere har vist interesse for å overta fabrikken til Faktor Industrier i Rakkestad.

– Jeg har blitt kontaktet av flere aktører som kan tenke seg å kjøpe anlegget i Rakkestad. I situasjonen vi er i nå, vil et salg være av interesse, sier Madsen til NRK.no.

Madsen understreker likevel at førsteprioritet nå er å forhandle om videreføring av driften.

Han sier det nå er intensiv møtevirksomhet, blant annet for å sikre ferdigstillelse av et studentboligprosjekt som Faktor Industrier har gående i Bergen.

– Hvis ikke det lykkes å komme i mål med prosjektet i Bergen, så må man begynne å vurdere hva slags konsekvenser det får for fabrikken, sier Madsen.

Ber om tålmodighet

Madsen har forståelse for at ansatte ved fabrikken føler usikkerhet for arbeidsplassen sin, men sier at det fremdeles vil ta tid å komme til en avklaring om fabrikkens fremtid.

– Det er alltid bekymringsfullt når man ikke vet hva som skjer videre, men vi må nesten bare be folk smøre seg med tålmodighet, sier Madsen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontrollerer branntilfelle

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Hagastuveien for å kontrollere et branntilfelle.

  • Pors misfornøyd med FFK

    Fredrikstad Fotballklubb skal ha tatt direkte kontakt med en spiller under kontrakt hos Pors Grenland, uten å få tillatelse fra klubben først. Det skriver PD.no. – Vi forventer at Fredrikstad er mer profesjonelle enn dette. Å gå fram slik er definitivt ikke etter boka, sier Kyrre Jansen i Pors til avisen.