NRK Meny
Normal

Faktor-fabrikken kan bli solgt

Flere kjøpere har vist interesse, men det vil ta tid før det kommer en avklaring, sier bobestyrer Leif Erik Madsen.

Faktor Eiendom brukte 300 millioner kroner på å bygge fabrikken på Rudskogen i Rakkestad.

Den driftes av datterselskapet Faktor industrier og leverer moduler til ulike typer bygg, blant annet til det mye omtalte studentboligprosjektet i Bergen .

Etter konkursen i Faktor Eiendom er fremtiden til fabrikken og de ansatte der svært uviss.

Bobestyrer Leif Erik Madsen har tidligere sagt til NRK.no at det viktigste nå er å vurdere om det er mest hensiktsmessig å selge eller videreføre driften i de forskjellige virksomhetene i konsernet.

LES OGSÅ:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leif Petter Madsen

Bobestyrer i Faktor Eiendom Leif Erik Madsen.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Intensiv møtevirksomhet

Nå viser det seg at flere kjøpere har vist interesse for å overta fabrikken til Faktor Industrier i Rakkestad.

– Jeg har blitt kontaktet av flere aktører som kan tenke seg å kjøpe anlegget i Rakkestad. I situasjonen vi er i nå, vil et salg være av interesse, sier Madsen til NRK.no.

Madsen understreker likevel at førsteprioritet nå er å forhandle om videreføring av driften.

Han sier det nå er intensiv møtevirksomhet, blant annet for å sikre ferdigstillelse av et studentboligprosjekt som Faktor Industrier har gående i Bergen.

– Hvis ikke det lykkes å komme i mål med prosjektet i Bergen, så må man begynne å vurdere hva slags konsekvenser det får for fabrikken, sier Madsen.

Ber om tålmodighet

Madsen har forståelse for at ansatte ved fabrikken føler usikkerhet for arbeidsplassen sin, men sier at det fremdeles vil ta tid å komme til en avklaring om fabrikkens fremtid.

– Det er alltid bekymringsfullt når man ikke vet hva som skjer videre, men vi må nesten bare be folk smøre seg med tålmodighet, sier Madsen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.