NRK Meny
Normal

Fakkeltog etter overfall

Volden mot en natteravn (61) i helgen har vekket sterke følelser hos folk.

Natteravner
Foto: Pål Andersen / NRK

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter det blodige og tilsynelatende uprovoserte overfallet natt til søndag.

Flere tusen er allerede medlemmer av en støttegruppe på Facebook, Natteravnene har fått et skred av nye hjelpere og nå er det altså klart for et fakkeltog.

Førstkommende lørdag inviteres hele byens befolkning til å delta i fakkeltoget for å vise motstand mot uprovosert vold.

Nesten 4000 medlemmer

- Vi håper at folk vil vise at de bryr seg og oppfordrer flest mulig til å komme. Toget går klokka 17 fra Moss rådhus og det vil bli holdt flere taler, sier Kent Solli, som også står bak Facebook-gruppen.

Støttegruppen på nettet har vokst seg stor siden opprettelsen på søndag, og teller nå over 3700 medlemmer. Det er over all forventing, skal vi tro grunnleggeren.

- Det har utviklet seg mye kjappere enn jeg trodde. Nå dreier det seg jo ikke bare om nattteravnene i Moss lenger, men i hele Norge, sier Solli til NRK Østfold.

Vil ha med ungdommen

Ungdommens fylkesråd i Østfold støtter opp om aksjonen, og oppfordrer ungdom til å delta på markeringen.

- Det er utrolig trist at slikt skjer, og vi ønsker selvfølgelig å støtte opp om arrangementet og oppfordrer alle andre ungdommer i Østfold til å gjøre det samme, sier Emmy Eilertsen, leder av Ungdommens fylkesråd i Østfold.

Hun håper at folk ser alvoret i det som har skjedd, og at det kan komme noe positivt ut av den tragiske hendelsen.

- Folk må kunne ta seg en tur på byen uten å føle seg utrygge, og vi håper at denne aksjonen kan vise tydelig at vi som er imot slik uprovosert vold er i flertall og at slik oppførsel overhodet ikke er akseptert, avslutter Eilertsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.