Færre syke i dårlige tider

Høyere arbeidsledighet vil føre til at folk er mindre borte fra jobben. Det tror NAV, som forklarer det med at folk er mer redde for å miste jobben.

Influensa

Statistikken forteller at når det er harde tider, er ikke nordmenn så raske til å holde seg hjemme fra jobben på grunn av sykdom

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Når det kommer tider med høyere arbeidsledighet, synker gjerne sykefraværet. Folk tar ikke sjansen på å være borte fra jobben, mener Per Ivar Clemetsen som leder NAV Arbeidslivssenter i Østfold.

- Vi ser en klar trend på at sykefraværet går ned når det er hardere tider i arbeidsmarkedet , sier han.

- Vær syk om du er det

Med bråstopp i byggenæringen og nedgangstider i andre bransjer, forventes en økning i arbeidsledigheten neste år.

LES: Frykter flere nedleggelser i byggevare- og byggebransjen

Dermed ser Clemetsen etter signaler på at arbeidstakere tviholder på jobben.

- Da holder folk mer på jobbene sine, og den enkelte er nok mer påholden med å være borte fra jobben sin på grunn av sykdom.

Video nsps_upload_2008_10_22_16_42_55_198.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NAV-sjefen vil gjerne at folk er aktive, men anbefaler uansett at man tillater seg å være syk - dersom man virkelig er det.

- Man skal være borte fra jobb om man er syk om det er gode eller dårlige tider, men statistikken viser at flere går på jobb når det er tøffere tider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.