Færre oppdrag for redningsskøyta

Redningsskøyta har mindre å gjøre i år enn i fjor sommer. Skipper Henrik Domre tror nedgangen skyldes at færre ferierer i Hvaler-skjærgården i år.

RS 88 Odd Fellow
Foto: Redningsselskapet

- I sommer har vi mellom tre og fire oppdrag om dagen. I fjor lå gjennomsnittet på rundt seks til syv oppdrag daglig, sier skipper på redningsskøyta Odd Fellow, Henrik Domre.

- Færre folk

Antallet oppdrag var 88 i juli i fjor, mens redningsskøyta i år kun har vært ute 56 ganger. Skipperen tror nedgangen skyldes at færre folk ferierer i Hvaler-skjærgården nå enn tidligere.

- Det er trangt om båtplassene, og mye folk. Derfor tror jeg mange båteiere drar mot svenskekysten og Sørlandet istedet for til Hvaler, sier Domre.

Også Hvaler Brannvesen har merket nedgangen i antall utrykninger i år.

Overrasket over utviklingen

Brannsjef Christian Seilø Torgersen sier brannvesenet tidlig i år forbredte seg på mange ulykker fordi stadig flere får større og raskere båter, men at utviklingen nå har gått i motsatt retning.

- Vi er overrasket over at det har vært en nedgang i antall utrykninger for brannvesenet og antall oppdrag for redningsskøyta. Særlig fordi juli er den måneden da det vanligvis er mest behov for oss i skjærgården, sier Seilø Torgersen.

 - Ideell sommer

Brannsjefen sier denne sommeren har vært ideell for både brannvesenet og redningsskøyta på Hvaler.

- Færre branner og færre ulykker er gledelig, både for oss i brannvesenet og for sommergjestene på Hvaler. Vi håper utviklingen fortsetter i samme positiv retning, sier Christian Seilø Torgersen.