NRK Meny
Normal

Færre forbrytelser i Østfold

Og aldri før har så mange utenlandske kriminelle i Østfold blitt utvist.

Politimester i Østfold, Steven Hasseldal

STATISTIKK: Politimester i Østfold, Steven Hasseldal, la frem kriminalstatistikken for 2014 på en pressekonferanse torsdag.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Politimesteren kunne torsdag legge frem tall fra i fjor som vitner om en god utvikling når det gjelder kriminalitet i fylket.

Politiet hevder at antall forbrytelser har gått ned og det har blitt mindre vinningskriminalitet.

– Vi har vært veldig aktive når det gjelder forebygging av vinningskriminalitet og avholdskriminalitet. Utlendinger som kommer hit og bedriver kriminalitet prøver vi å utvise, og det tror vi har en god effekt, sier politimester i Østfold, Steven Hasseldal.

– Ser dem sjeldent igjen

Politiadvokat Jon Skarpeid

UTVISER KRIMINELLE: Politiadvokat Jon Skarpeid sier at de som er utvist sjelden kommer tilbake.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Aldri før har man utvist flere kriminelle ut av landet fra Østfold.

– Folk som stjeler og som ikke har bopel i Norge utviser vi og transporterer ut av landet. Vi gir dem klare signaler om at de vil få ett års fengsel hvis de kommer tilbake, sier politiadvokat Jon Skarpeid.

Utlendingsenheten fikk også ros i rapporten fra statsadvokaten, for godt og effektivt arbeid. Strengere straffer viser seg å ha en effekt.

– Vi ser dem sjeldent igjen etter at vi har utvist dem, sier Skarpeid.

Skal ta kortere tid

Det som fortsatt ligger som en mørk sky over politiet i Østfold er et økende antall saker som blir liggende. Dette er noe politiet må skjerpe seg med.

En annen utfordring som også kommer til å bli viktig i år er nasjonale føringer om kortere responstid.

– Det vil si hvor raskt vi rykker ut til de mest alvorlig hendelsene. Det blir selvfølgelig viktig for oss å ha en god respons når publikum trenger det som mest, sier politimester Hasseldal.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere trafikkulykker i Østfold

    Det har vært flere trafikkulykker i Østfold torsdag ettermiddag. Flere biler har vært involvert i en ulykke på fylkesvei 109 ved Yven. Det har også vært en trafikkulykke på Fredrikstadveien og på fylkesvei 124 i Rakkestad. Politiet advarer om speilblanke veier.

  • Brann i vedskjul

    Sarpsborg brannvesen har rykket ut til Fjellstien på Hafslundsøy. Det skal brenne i et vedskjul på stedet.