NRK Meny
Normal

Facebook-dugnad ga ny akebakke

– Det var litt for mye ribbefett i omløp, så vi måtte gjøre noe, sier Truls-Martin Haga.

Bakke

Snart klart for flomlysrenn. Ifølge Facebook-siden håper de på en lyktestolpe til med to lyskastere.

Foto: Privat
Bakke

Med tungt utstyr på plass gikk det fort å fjerne steiner og ting som gjorde bakken ujevn.

Foto: Privat
dugnad

Mange har meldt seg for å bli med på dugnad.

Foto: privat

Etter mye prat og lite handling ble gjengen fra Skiptvet enige om å forsøke å samle bygda til dugnad. Dagen etter at Facebook-gruppen ble startet møtte folk opp til dugnad.

– Med litt for mye sittestilling og ribbefett i omløp måtte vi gjøre noe. Første dugnad var lille nyttårsaften. Og vi har jobbet i ett siden.

En uke senere var den nye akebakken ferdig drenert.

Næringslivet var positive

– Skiptvet er et fantastisk sted å bo, men det er en del ting som må gjøres. Vi dro i gang facebooksiden for å forsøke å engasjere folk, og det gjorde det, sier Haga.

Lørdag ble hoveddelen av akebakken ferdigstilt. Det betyr at barna i Skiptvet får en dobbelt så lang akebakke som de hadde tidligere. Nå er det 120 meter lang med en høydeforskjell på 15–20 meter.

– Det er imponerende hvordan folk har stilt opp. I går var vi rundt 15 personer som jobbet. Det er folk som har bidratt med rydding, verktøy og utstyr. Næringslivet har vært overraskende positive og har gitt oss både masser og maskiner, sier Haga.

Bakken som nå er så å si ferdig ligger i sentrum like bak sentrumsbarnehagen. Nå gjenstår bare snøen.

Facebooksiden til dugnaden har i skrivende stund over 500 såkalte likes.

(Artikkelen fortsetter under)

Bakken

Slik så det ut før gjengen ryddet og drenerte.

Foto: privat

Har flere prosjekter på lur

Med en pangstart på dugnadsåret har gjengen allerede opprettet organisasjonsnummer og har satt et styre for dugnadsgruppen. Planen er å ferdigstille akebakken, før de gyver løs på nye prosjekter.

– Vi har blant annet en skøytedam som har dårlig underlag som burde rettes opp. Kanskje sette opp krakker og ordentlige mål. Vi har en klatrepark som trenger en oppgradering, så planene er lagt. Vi må bare bli ferdige med bakken først, så skal vi ha vårt første ordentlige møte, sier han.

De er i gang med å samle inn penger og arbeidskraft til neste dugnad.

Ordføreren: – Det er bare å ta av seg hatten

Skiptvet-ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) er strålende fornøyd med tiltaket og kan ikke få fullrost gjengen godt nok.

– Det er bra at folk stiller opp og dugnadsarbeid er vi avhengige av. Det er bare å ta av seg hatten for denne gjengen og si takk, sier ordføreren.

– Det ser ut til at denne gjengen er i ferd med å ta over oppgavene som velforeningene hadde før i tiden. De har ligget i dvale i ti til tjue år, så dette er vi positive til.

I dag skal bakken innvies – ikke med aking, men den nye grillplassen på stedet skal tas i bruk. Det blir dog uten ordføreren som befinner seg på det indiske hav for øyeblikket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slutt på minibussruter

    Nå blir det snart slutt på minibussrutene i Fredrikstad, det melder Fredriksstad Blad.
    Fra 25. juni vil minibussrutene erstattes av busstilbudet Flexx. Flexx er et tilbud hvor kunden kan bli hentet hjemme, men det krever forhåndsbestilling.

  • Kvinne dømt for overgrep

    En mor er dømt til fengsel i to år for seksuell omgang med sine da fire og seks år gamle sønner. Kvinnen erkjente seg skyldig da Fredrikstad tingrett behandlet saken. I retten forklarte kvinnen at hun ble presset til handlingene av hennes daværende kjæreste. Kvinnen er dømt til å betale 80.000 kroner i erstatning til hver av sønnene.