NRK Meny
Normal

Få støyklager på Rygge flyplass

Naboene til Moss Lufthavn Rygge er positivt overrasket over at støyen fra flyplassen ikke er særlig plagsom.

Norwegian

Naboene til Moss Lufthavn Rygge er fornøyd med at støyen fra flyplassen er mindre enn fryktet.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen

Moss Avis har intervjuet en del av naboene til flyplassen, og de sier alle at støyen fra flyplassen er mindre plagsom enn fryktet.

Trafikkstøyen fra E6 verre

De fleste sier til avisen at trafikkstøyen fra E6 er mye verre, og noen nevner at den tidligere militære flyaktiviteten fra flyplassen var mer støyende enn dagens flyvninger.

Avdeling for miljørettet helsevern i Rygge og Råde har heller ikke mottatte mange klager på flystøy, selv om enkelte har henvendt seg med reaksjoner på at noen fly har landet svært sent på kvelden.

Grønne landinger og støysvake fly

Administrerende direktør Pål Tandberg ved Moss Lufthavn Rygge sier til avisen at Norwegian flyr med støysvake fly og at de foretar såkalt grønne landinger med lavt turtall.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK