NRK Meny
Normal

Få med sesonginfluensa

Bare en halv prosent til legen med influensasymptomer.

Feber

Sammenlignet med tidligere år er sesonginfluensaen nærmest ikke-eksisterende.

Foto: Colourbox

Sammenlignet med tidligere år er sesonginfluensaen nærmest ikke-eksisterende.

Svineinfluensa kan være årsaken

Assisterende fylkeslege i Østfold Svein Rønsen, sier at det er svineinfluensa som kan være årsaken til at få smittes av den vante sesonginfluensa i år.

– Vi tror det skyldet at svineinfluensaviruset har vært såpass aktivt en del perioder her i øst, og dermed har det fortrengt det vanlige viruset, sier Rønsen til NRK Østfold.

Vanligvis i januar, februar og mars

Ifølge Folkehelseinstituttet er hovedutbruddet for sesonginfluensa vanligvis i januar, februar og mars. Men slik er det ikke i år. Bare en halv prosent av dem som gikk til legen i forrige uke fikk diagnosen influensalignende sykdom.

Folkehelseinstituttet sier det likevel er betydelig mindre influensaaktivitet enn det de hadde forventet i forhold til sesongen. Instituttet vet ikke om de lave tilfellene av sesonginfluensaen skyldes at folk er blitt immune mot viruset på grunn av vaksine.

– Det er mange spennende vitenskapelige teorier rundt dette, men vi vet ikke sikkert, sier overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglet over 30 kilo tobakk

    Et par fra Syria ble tatt med 32,5 kilo tobakk i Rømskog ved 13-tiden tirsdag ettermiddag. Bilen de kjørte ble fanget opp av tollernes kamera på grensen, og de to ble brakt til lensmannen på Ørje. Det viste seg at de er asylsøkere i Sverige, så de blir utvist tilbake dit. Med seg på veien får de et forelegg på 100.000 kroner.

    Smuglet tobakk i Rømskog
    Foto: Tolletaten
  • Samarbeider om stort lagerbygg

    Borregaard og Borg Havn vil bygge et lagerbygg for lignin på Øra i Fredrikstad. Bygget kan bli 17.000 kvadratmeter stort, og stå ferdig til sommeren 2019, hvis planen blir en realitet. Meningen er å kutte ned på veitransport av råstoff til Borregaards produksjon, opplyser selskapet.