Få med sesonginfluensa

Bare en halv prosent til legen med influensasymptomer.

Feber

Sammenlignet med tidligere år er sesonginfluensaen nærmest ikke-eksisterende.

Foto: Colourbox

Sammenlignet med tidligere år er sesonginfluensaen nærmest ikke-eksisterende.

Svineinfluensa kan være årsaken

Assisterende fylkeslege i Østfold Svein Rønsen, sier at det er svineinfluensa som kan være årsaken til at få smittes av den vante sesonginfluensa i år.

– Vi tror det skyldet at svineinfluensaviruset har vært såpass aktivt en del perioder her i øst, og dermed har det fortrengt det vanlige viruset, sier Rønsen til NRK Østfold.

Vanligvis i januar, februar og mars

Ifølge Folkehelseinstituttet er hovedutbruddet for sesonginfluensa vanligvis i januar, februar og mars. Men slik er det ikke i år. Bare en halv prosent av dem som gikk til legen i forrige uke fikk diagnosen influensalignende sykdom.

Folkehelseinstituttet sier det likevel er betydelig mindre influensaaktivitet enn det de hadde forventet i forhold til sesongen. Instituttet vet ikke om de lave tilfellene av sesonginfluensaen skyldes at folk er blitt immune mot viruset på grunn av vaksine.

– Det er mange spennende vitenskapelige teorier rundt dette, men vi vet ikke sikkert, sier overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta vil hente Tommy Kristiansen

    Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen kan være på vei hjem til Sarpsborg etter årets sesong. Styreleder Ole Christian Vatvedt i Sparta bekrefter overfor Dagsavisen at Kristiansens navn har blitt diskutert. – Hjemvendte sønner er alltid interessant, men han har ikke fått noe konkret tilbud. Det må evalueres litt først, sier han.

    Tommy Kristiansen
    Foto: Marit Sofie Strand / NRK