NRK Meny
Normal

Seier i sesongens første NM-runde

Ingen kunne slå Eyvind Brynildsen i Sigdalsrally.

Eyvind Brynildsen i Ford Fiesta RRC under Rally Sigdal 2015
Foto: BENJAMIN A. WARD

Årets NM-sesong i rally ble innledet med Sigdalsrally lørdag. Da var det Eyvind Brynildsen fra Våler som stakk av med seieren.

Frank Tore Larsen kjørte av veien på første etappe, mens Anders Grøndal snurret på den tredje. Dermed var det ingen som kunne slå Brynildsen og kartleseren Anders Fredriksson, skriver Sigdalsrally.no.

– Det er full pott med NM-poeng og maksimal uttelling. Og så er det veldig moro å vinne, sier Brynildsen til NRK.

Satser på sju av sju

Det skal kjøres sju NM-runder i årets sesong som slutter med Rally Hedemarken i september. Brynildsen satser på å vinne alle sammen.

– Det er det som er målet. Uansett hvilken idrett man driver med har man alltid lyst til å vinne. Forskjellen er at ikke alle tør å si at man skal vinne sju av sju. Det er realistisk hvis vi ikke gjør noen feil, men kjører på den måten vi har gjort her. Det er ingen ting annet enn prestasjonene som står i veien for det.

Eyvind Brynildsen i Ford Fiesta RRC under Rally Sigdal 2015

SNØFØRE: Brynildsen forteller at det var gode forhold under runden i Sigdal.

Foto: BENJAMIN A. WARD

Eget team

Føreren forteller at det var en glede å kjøre Sigdalsrally.

– Det har vært veldig bra. Det har vært veldig mye publikum, hvis du setter det i sammenheng med hvor vi er. Vi er langt ute i skogen uten dekning. Det går ikke mange hundre meter mellom hver gang du ser mye folk. Det er gode forhold og et godt arrangement.

Rallysjåføren fra Våler har satt sammen sitt eget team, bestående av kompisgjengen og far Per Brynildsen.

– Vi er samlet hver tirsdag i verkstedet og skrur, har det hyggelig og drikker kaffe. Så skal vi kjøre vårt eget team i NM og i alle fall svenskerallyet. Forhåpentligvis også Finland, sa Brynildsen til NRK tidligere denne uken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.