NRK Meny
Normal

Etterlyst er fortsatt på rømmen

31-åringen som er etterlyst etter en bortførings og voldsepisode i Halden er fortsatt på frifot. Statsadvokat mener det ikke var grunn til å varetektsfengsle mannen da han nylig ble dømt til 8 års fengsel.

Kiwi Brødløs

En blodig mann med påførte håndjern ble forrige lørdag ført inn på Kiwi på Brødløs i Halden. En nylig mishandlingsdømt 31-åring er etterlyst i saken.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi er fortsatt på utkikk etter ham, sier fungerende krimsjef i Halden, Tore Løwengren.

Tre personer er pågrepet i saken etter at en person ble bortført og utsatt for vold i en leilighet i Halden forrige helg. En fjerde person, en 31-år gammel mann er også siktet i saken, men politiet har ikke klart å finne ham ennå.

Etterlyst ble dømt til lang fengselsstraff i november

I november ble 31-åringen dømt til fengsel i åtte år for grov mishandling. Bistandsadvokat i den forrige saken, Ole-Richard Holm Olsen mener at mannen skulle vært varetektsfengslet i påvente av soning.

– Det er trist at man har valgt å ikke varetektsfengsle i påvente av rettskraftig dom, sier Ole-Richard Holm Olsen som var bistandsadvokat for fornærmede i den såkalte tortursaken som ble avsluttet i november.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen sier han ikke så noen grunn til å varetektsfengsle mannen.

– Han var ikke fengslet da saken var oppe i lagmannsretten, så jeg så ikke noen grunner til å varetektsfengsle ham da, sier Nicolaisen.

LES OGSÅ:

– Flere grunner til å fengsle

– Hans etterfølgende handlinger viser at dette er en mann som ikke burde gått løs. Hans straffehistorikk hadde gitt grunnlag for å mene det på forhånd. Jeg er kjent med at påtalemyndighetene vurderte om han skulle pågripes direkte etter lagmannsrettens avgjørelse, men jeg vet ikke hvorfor de ikke gjorde det, sa Ole-Richard Holm Olsen til NRK.no.

– Det er klart at en bistandsadvokat har den meningen, svarer Nicolaisen.

De tre som er pågrepet i saken, en kvinne og to menn, ble tatt ble tatt rundt midnattstid natt til forrige søndag. Kvinnen og den yngste av mennene har akseptert varetektsfengsling i to uker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.

  • Halden med sterk sluttspurt

    Halden har scoret flere mål, og med fire minutter igjen er de nå bare tre mål bak Haslum. Kan det gå? Med tap er sesongen over for Halden, mens vinneren er klar for semifinale i NM-sluttspillet.