NRK Meny
Normal

Etterlyser hjelp fra unge til jubileumsfesten

Byselskapet iSarpsborg er på jakt etter unge rådgivere mellom 15 og 19 for å få hjelp til å arrangere byfesten i 2016.

Svein Halvorsen, fest

Jubileumssjef Svein Halvorsen ønsker seg hjelp fra to unge mennesker.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

– Vi skal arrangere 1000-årsfest, og jeg synes det er litt alvor i det. Vi må rett og slett ha råd fra unge mennesker, og de vet selv best hva de vil ha, sier jubileumssjef, Svein Halvorsen.

– Vi som jobber med byjubileet har i høst stablet på ganske mye voksenprogram, og det skal skje ganske mye i løpet av et år. Så kan vi tro at vi vet mye om hva unge rundt 20 år vil ha.

Skal strekke seg

For å få det riktig er han derfor på jakt etter to unge hoder mellom 15 og 19 år.

– Vi vil ha ærlige meninger. Vi vil betale dem timelønn for å ha møter med oss, for å gjøre aktiviteter og for å jobbe frem for eksempel de rette artistene til konsertene.

– Vi er egentlig helt åpne på hva de mener vi skal gjøre, og vi vil strekke oss langt etter å la dem få viljen sin. Men de må selvfølgelig argumentere for det, sånn som alle andre, sier Halvorsen.

Skal velge jubileumslåt

Noe av det de unge skal gjøre er å finne lyden av Sarpsborg.

– Vi skal ha en jubileumslåt. Det er det første oppdraget de skal være med på. De skal være med i en jury som skal plukke ut den offisielle låten.

Unge som er interesserte kan sende inn en søknad til byselskapet.

– Det som hadde vært kult var om noen tok en mobiltelefon og rett og slett lagde en liten video der de forteller litt om seg selv, sier Halvorsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seier for både HTH og FBK

    Begge Østfolds topplag i håndball vant sine kamper i kveld. I mennenes eliteserie slo Halden topphåndball Nøtterøy 42-28. I kvinnenes eliteserie slo Fredrikstad BK Storhamar 28-24.

  • Seier til Sarpsborg 08

    Sarpsborg 08 vant 1-0 over Aalesund i siste hjemmekamp i serien. Patrick Mortensen stod for den eneste scoringen i kampen.