NRK Meny
Normal

Etterforskes for badstu-smugling

– Den er til eget bruk, påsto litaueren som hadde med seg en badstu på hengeren fredag ettermiddag. Men tollerne i Ørje trodde ikke på ham.

Badstu-tønne tatt i Tollen

TIL EGET BRUK? Badstua er ment for salg, tror tollerne, som har beslaglagt både hengeren og selve badstua.

Foto: Tollvesenet

Mannen er politianmeldt, opplyser tolloverinspektør Nils Henrik Olsson på Ørje tollsted.

– Vi holder tilbake tilhengeren badstua var montert på inntil videre.

Mannen som hadde den med er en litauer i 40-årene, som har fast bosted på nordvest-landet i Norge.

I 2009 ble han tatt med 40.000 sigaretter i bagasjen av tollerne på Ørje tollsted.

Badstuen fylte tilhengeren, og er beregnet til bruk utendørs. Den har en verdi på 36.000 kroner, og skulle ha vært deklarert.

Mannen hevdet at den var til eget bruk. Men bilen mannen kjørte bærer preg av at han driver med salg av slike badstu-tønner, mente tollerne

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Risikerer 25 års fengsel

    Østfold-kvinnen som onsdag ble fengslet for å ha forsøkt å smugle 3,7 kilo heroin ut av Uganda, kan få 10 til 25 års fengsel dersom hun blir dømt. Det melder Aftenposten. Den norske ambassaden i Uganda har kommet i kontakt med kvinnen, og kvinnen har fått tildelt en advokat. Politiet har analysert stoffet de fant i kofferten til kvinnen, og har konkludert med at det er snakk om heroin.

  • Tør ikke love støtte

    Høyres idretts-politiske tallsmann Tage Pettersen tør ikke å love statlig støtte til orienterings-VM i Østfold 2019. Alle ordførerne i Østfold har gått sammen for å be om en avklaring rundt søknadene om penger til arrangementet. Pettersen jobber selv for at O-VM skal få støtte, men vil ikke si noe om sjansen for at det blir pengestøtte.

    Tage Pettersen, stortingsmann for Høyre
    Foto: Shemsi Bunjaku / NRK