NRK Meny
Normal

– Slått over hele kroppen og voldtatt

Det skal ha skjedd fire voldtekter i løpet av tre døgn i Østfold.

Politiet har foreløpig ingen spor i saken der en kvinne ble utsatt for en overfallsvoldtekt i helgen.

En av de fornærmede kvinnene, som ble overfalt av to menn, har ikke kunnet gi en god beskrivelse av gjerningsmennene.

– un har gjennomgått undersøkelser og prøver på overgrepsmottaket som er sendt til analyse, forteller politiførstebetjent i Fredrikstad Jan Andreassen til NRK.no.

Nedkjølt og skadet

Anne Helen Lomsdalen, leder Overgrepsmottaket i Østfold.

Ann Helen Lomsdalen ved Overgrepsmottaket i Østfold.

Foto: Espen Evensen / NRK

En av voldtektene skal ha skjedd i Indre Østfold, mens de tre andre skal ha funnet sted i Fredrikstad fra fredag til søndag.

Leder for Overgrepsmottaket i Østfold, Ann Helen Lomsdalen, forteller til Fredriksstad Blad, om store skader på de fornærmede kvinnene, og sier at det i et av tilfellene skal være snakk om to gjerningsmenn.

– En av kvinnene hadde slagskader over stort sett hele kroppen, og vi brukte lang tid på å dokumentere skadene hennes. Hun var sterkt nedkjølt, sier Lomsdalen.

Mann pågrepet

En av de fornærmede kvinnene skal også ha kjent gjerningsmannen fra før.

Fredriksstad Blad skriver at den ene av de tre voldtektene i Fredrikstad skal ha funnet sted i en leilighet i sentrum av byen.

En mann er pågrepet og knyttet til denne voldtekten.

Han er ifølge Andreassen kjent for politiet fra andre politi-saker. Dette er ikke den groveste anmeldelsen.

– Vi kommer til å avhøre ham i løpet av dagen. Men foreløpig er det ikke klart for oss om han skal fremstilles for varetektsfengsling, eller om vi kan løslate han etter avhøret, sier Andreassen.

Tenåring anmeldte voldtektsforsøk

I tillegg til de fire anmeldte voldtektene etterforsker politiet i Moss et anmeldt voldtektsforsøk som skal ha skjedd søndag kveld.

– Det er en jente i tenårene som har anmeldt et voldtektsforsøk.

– Hun skal ha blitt forsøkt voldtatt av tre menn av utenlandsk opprinnelse, men hun klarte å vri seg unna. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse, forklarer operasjonsleder Rune Kristian Arneberg i Østfold politidistrikt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
  • Går for science-linje igjen

    Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.