NRK Meny
Normal

Etterforsker knivsak videre

Ingen er så langt siktet, etter at en knivepisode ble meldt inn til Østfoldpolitiet søndag morgen.

Politioverbetjent Jan Ekeberg ved Sentral etterforsking- og utlendingsenhet.

Seksjonsleder Jan Ekeberg i Felles kriminalenhet sier det fortsatt er uklart om kniven ble brukt med forsett eller ikke.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Politiet fikk i halv sju-tiden melding fra en kvinne, om at hun hadde stukket en mann med kniv i selvforsvar. Avhør og etterforskning så langt har ikke gjort det helt klart dette dreier seg om en bevisst knivstikking eller noe annet. Episoden skjedde i et boligområde i Trosvik ved Fredrikstad.

Seksjonsleder Jan Ekeberg ved Felles kriminalenhet forteller at det så langt er usikkert hvor forsettlig knivstikkingen var.

– Det som er på det rene, er at partene erkjenner å ha vært involvert i episoden. Kniven var plassert i hånda på vedkommende. En av de involverte har følt seg truet, og kniven ble tatt fram etter dette. Men selve hendelsen er fortsatt litt uklar, så den ønsker jeg ikke å referere nå.

En person er bekreftet lettere skadet. Hendelsen har ført til to separate politisaker – selve knivepisoden, og de angivelige truslene i forkant som skal ha ført til at kniven ble dradd.

– Det gjenstår noe etterforskning før vi kan si at dette er klart, sier Ekeberg.

– Vi vil også vurdere om dette kan være en sak for Konfliktrådet, i og med at dette er personer som må forholde seg til hverandre også i fremtiden. Det får etterforskningen videre vise.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfolding blir marinesjef

    Trond Gimmingsrud fra Mysen har tatt over ledelsen for Marinejegerkommandoen i Forsvaret. Det skriver Smaalenenes Avis. Kommandørkapteinen har nesten 20 års bakgrunn fra marinejegermiljøet.

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.