Etterforsker knivsak videre

Ingen er så langt siktet, etter at en knivepisode ble meldt inn til Østfoldpolitiet søndag morgen.

Politioverbetjent Jan Ekeberg ved Sentral etterforsking- og utlendingsenhet.

Seksjonsleder Jan Ekeberg i Felles kriminalenhet sier det fortsatt er uklart om kniven ble brukt med forsett eller ikke.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Politiet fikk i halv sju-tiden melding fra en kvinne, om at hun hadde stukket en mann med kniv i selvforsvar. Avhør og etterforskning så langt har ikke gjort det helt klart dette dreier seg om en bevisst knivstikking eller noe annet. Episoden skjedde i et boligområde i Trosvik ved Fredrikstad.

Seksjonsleder Jan Ekeberg ved Felles kriminalenhet forteller at det så langt er usikkert hvor forsettlig knivstikkingen var.

– Det som er på det rene, er at partene erkjenner å ha vært involvert i episoden. Kniven var plassert i hånda på vedkommende. En av de involverte har følt seg truet, og kniven ble tatt fram etter dette. Men selve hendelsen er fortsatt litt uklar, så den ønsker jeg ikke å referere nå.

En person er bekreftet lettere skadet. Hendelsen har ført til to separate politisaker – selve knivepisoden, og de angivelige truslene i forkant som skal ha ført til at kniven ble dradd.

– Det gjenstår noe etterforskning før vi kan si at dette er klart, sier Ekeberg.

– Vi vil også vurdere om dette kan være en sak for Konfliktrådet, i og med at dette er personer som må forholde seg til hverandre også i fremtiden. Det får etterforskningen videre vise.